Linkovi

Izrael deportuje pro-palestinske ativiste


IIzraelska policija uklanja pro-palestinskog aktivistu tokom manjih demonstracija na terminalu međunarodnog aerodroma "Ben Gurion" blizu Tel Aviva

Izrael se sprema da deportuje više od 120 pro-palestinskih ekstremista, koji su privedeni na međunardonom aerodromu u blizini tel Aviva.

Zvaničnici su saopštili da su vlasti smestile aktiviste u pritvor, gde čekaju deportaciju. Aktivisti su poslednjih dana stizali letovima iz raznih delova Evrope, s namerom da iskažu solidarnost sa Palestincima na Zapadnoj Obali.

Izrael je već deportovao četvoro aktivista, koji su uspeli da uđu u zemlju.

Prethodno, stotine pro-palestinskih aktivista pokušale su da organizuju humanitarnu flotilu, uprkos izraelskoj blokadi Pojasa Gaze, ali je ona zaustavljena pošto je Grčka zabranila brodovima da isplove iz njenih luka.

U međuvremenu, stotine palestinaca i aktivista okupili su se na kontrolnom punktu Kalandija na Zapadnoj Obali. Novinska agencija "Ma'an" prenosi izjave aktivista koji kažu da je to početak serije protesta da se istakne, kako oni to nazivaju, pokušaj Izraela da izoluje Palestince na Zapadnoj Obali i u Pojasu Gaze.

XS
SM
MD
LG