Linkovi

Redovi za novi Ajped


"Eplov" novi Ajped, izložen u prodavnici na Petoj aveniji u Njujorku
"Eplov" novi Ajped, izložen u prodavnici na Petoj aveniji u Njujorku

Stotine ljudi stale su u red ispred svake prodavnice kompanije "Epl" širom sveta, kako bi među prvima kupili najnoviju verziju izuzetno popularnog tablet računara - Ajped (iPad).

Neki su ispred prodavnica proveli čitavu noć, drugi, došli rano ujutro znatno pre otvaranja prodavnica opremljenih sa trećom generacijom Ajpeda.

Cena novog modela kreće se od 499 do više od 800 dolara, a tehnološki gigant tvrdi da iPad 3 sadrži procesor koji omogućuje bolju grafiku i bežičnu mrežu koja će brže učitavati podatke.

Zaljubljenici u tehnološke novitete formirali su redove u svim većim gradovima sveta, od Tokija, preko Hong Konga i Singapura do Pariza, Njujorka i drugih.

Jedna od najvećih svetskih korporacija "Epl" drži blizu 60 odsto tržišta kada se radi o tablet računarima, ali se nada da će joj novi Ajped omogućiti da se taj udeo još uveća.

Kompanija tvrdi da je do sada prodala 55 miliona Ajpeda, dok jedan finansijski analitičar predviđa da će samo danas širom sveta biti prodato više od milion primeraka novog modela Ajpeda.

XS
SM
MD
LG