Linkovi

Tornado odneo krov terminala


Šteta na zgradi aerodroma "Lambert-Sent Louis" u Mizuriju
Šteta na zgradi aerodroma "Lambert-Sent Louis" u Mizuriju

Aerodrom u američkoj saveznoj državi Mizuri danas je zatvoren, dok ekipe rasčišćavaju štetu koju je izazvao nalet tornada.

Oluja je odnela krov terminala na međunarodnom aerodromu "Lambert-Sent Luis" i polomila bar polovinu prozora na zgradi. nekoliko osoba lakše je povređeno od parčića stakla koji su leteli naokolo. desetine obližnjih kuća ili su sravljne sa zemljom ili su teško oštećene u oluji koja je protutnjala sinoć.

Aerodrom "Lambert-Sent Luis" je 30. najveći u SAD, a prošle godine opslužio je 12 miliona putnika. Zvaničnici aerodroma kažu da ne veruju da je bilo koji avion oštećen u oluji i dodaju da bi aerodrom do sutra trebnalo da bude oko 70 odsto funkcionalan, dok bi sredinom sledeće nedelje sve trebalo da se vrati u normalu.

U međuvremenu, ljudima koji imaju rezervacije, poručili su da ne dolaze na aerodrom, već da sa avio-prevoznicima provere status svojih letova.

Ranije ovog meseca, u nekoliko naleta tornada u južnim i centralnim saveznim državama stradalo je više od 40 ljudi, a uništene su desetine lokalnih zajednica.

XS
SM
MD
LG