Linkovi

Preminuo Endi Grifit


Legendarni američki glumac Endi Grifit umro je u svom domu u Severnoj Karolini u osamdeset šestoj godini.

Legendarni američki glumac Endi Grifit, najpoznatiji po ulozi šerifa u jednom malom gradu tokom 1960-tih u seriji Endi Grifit Šou, umro je u osamdeset šestoj godini života.

TV stanica u Grifitovoj rodnoj Severnoj Karolini izvestila je da je njegovu smrt potvrdio bliski prijatelj Bil Frajdej, bivši predsednik Univerziteta Severne Karoline, gde je Endi Grifit stekao muzičku diplomu.

Ista TV stanica prenosi Frajdejevu izjavu da je Grifit umro jutros u svom domu u Severoj Karolini. Grifit je počeo karijeru 1950-tih - komičnim monolozima i ulogama na Brodveju i u filmovima, ali ga je proslavila uloga šerifa udovca Endija Tejlora u TV komediji Endi Grifit Šou.

Amerikaci su masovno gledali životne dogodovštine glavnog lika serije Endija i njegovog sina Opija, koji su živeli u fiktivnom gradiću u Severnoj Karolini. Grifit je zbog te serije dobio nadimak „najomiljeniji američki šerif“.

Endi Grifit je bio i dobitnik Gremija, kao izvodjač južnjačke duhovne pesme, a 2005. je primio predsedničku Medalju slobode od tadašnjeg predsednika Džordža W. Buša.
XS
SM
MD
LG