Linkovi

Aktivisti ponovo na trgu u Ouklendu


Učesnici protesta Okupiraj Volstrit pomažu 24-godišnjem veteranu rata u Iraku, Skotu Olsenu, koji je teško ranjen u glavu u sukobima sa policijom, 25. oktobra 2011.

Više od hiljadu demonstranata pokreta "Okupiraj Volstrit" vratilo se kasno sinoć na trg u Ouklendu, u Kaliforniji, samo dan posle sukoba sa policijom u kojem je jedan od učesnika prostesta teško povređen.

Aktivisti tvrde da je 24-godišnji veteran rata u Iraku Skot Olsen zadobio frakturu lobanje kada se specijalna policija sukobila sa demonstrantima koji su pokušavali da održe demosntracije na trgu, s kojeg su ranije oterani zbog nezakonitog kampovanja.

Policija je koristila suzavac i gumene metke da rastera demonstrante od kojih su neki bacail kamenje, farbu i druge stvari na policiju.

Šef ouklendske policije Hauard Džordan juče je objavio da će biti sprovedena istraga povodom izveštaja da je njegova služba koristila prekomernu silu, dok su grdaski zvaničnici saopštili da će dozvoliti demonstrantima da se okupljaju od 6 sati ujutro do 10 sati uveče, ali da tokom noći neće biti dozvoljeno kampovanje na javnom posedu.


XS
SM
MD
LG