Linkovi

Bela kuća razmotrila situaciju u Avganistanu i Pakistanu


Bela kuća razmotrila situaciju u Avganistanu i Pakistanu

Predsednik Barak Obama je danas u Beloj kući sa svojim timom za nacionalnu bezbednost razmotrio situaciju u Avganistanu i Pakistanu.

Saopšteno je da se tokom jednočasovnog sastanka predsednik čuo i sa ambasadorom u Avganistanu, Karlom Ajkenberijem. Komandant američkih snaga u Avganistanu, general Stenli Mekristal, podneo je predsedniku izveštaj o operacijama u pokrajini Kandahar, na jugu Avganistana, gde NATO planira ofanzivu protiv talibanskih ekstremista.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bris Ortefo, danas je u Kabulu izjavio da je od svog avganistanskog kolege Hanifa Atmara dobio informaciju da su dva francuska novinara oteta prošlog decembra na istoku zemlje, živi i zdravi.

NATO je saopštio da je njegov vojnik poginuo u eksploziji bombe na putu na jugu Avganistana, čime se broj koalicionih vojnika koji su izgubli život od ponedeljka povećao na pet.

Takođe na jugu, NATO je saopštio da su koalicioni i avganistanski vojnici zarobili talibanskog vođu u okrugu Hakrez u pokrajini Kandahar.

XS
SM
MD
LG