Linkovi

Taliban: Ubijen jedan američki vojnik


Načelnik Združenog generalštaba američkih oružanih snaga, admiral Majk Malen, kaže da američke snage u Avganistanu ulažu "ogromne napore“ u traganje za dvojicom mornara koji su prekjuče nestali južno od prestonice Kabula.

U medjuvremenu, Taliban je saopštio da je jedan od dvojice pripadnika američkih snaga ubijen, a drugi zarobljen. Predstavnik Talibana tvrdi da su dva mornara ušla na teritoriju pod kontrolom pobunjenika i otvorila vatru, u kojoj je jedan od Amerikanaca poginuo. Agencija Asošijeted pres prenosi da je Taliban ponudio zamenu posmrtnih ostataka američkog vojnika za zarobljene pobunjenike.

Dvojica pripadnika američke mornarice su napustila svoj centar u Kabulu u petak. Avganistanski zvaničnici navode da su viđeni kako oklopnim vozilom odlaze u okrug Čark, pod kontrolom pobunjenika. Lokalne radio stanice izveštavaju da Sjedinjene Države nude nagradu od 20 hiljada dolara za podatke koji bi doveli do oslobađanja Amerikanaca. Admiral Malen, međutim, navodi da ne zna da je ponuđena bilo kakva nagrada.

XS
SM
MD
LG