Linkovi

Ubijen zamenik upravnika zatvora


Naoružani napadači ubili su jednog zatvorskog funkcionera u južnom avganistanskom gradu Kandaharu, u najnovijem od niza ubistava čija su meta lokalni funkcioneri.

Vlasti saopštavaju da su napadači na motorciklima rano jutros ubili zamenika upravnika zatvora, Nabija Guela, dok je išao na posao. Taliban je preuzeo odgovornost za taj napad.

Nezavisno od toga, takodje u Kandaharu, u blizini jednog policijskog vozila eksplodirala je bomba, ranivši najmanje troje ljudi. Taliban je takodje saopštio da preuzima odgovornost za tu eksploziju.

Američki vojni funkcioneri upozorili su da će nasilje u Kandaharu i susednim oblastima verovatno porasti pred vojnu ofanzivu sa ciljem proterivanja Talibana iz uporišta na jugu zemlje.

Rumunski odbrambeni funkcioneri navode da je jedan vojnik ubijen danas u eksploziji mine postavljene pored puta u južnom Aganistanu. NATO je takodje saopštio da je još jedan vojnik severnoatlanskog saveza ubijen u napadu lakim oružjem na jugu. NATO nije saopštio nacionalnost tog vojnika

XS
SM
MD
LG