Linkovi

Težak napad u Avganistanu


Vojnici odnose telo posle terorističkog napada u Kunduzu, 14. mart 2011.

Avganistanski funkcioneri navode da je bombaš samoubica napao jedan regrutni centar na severu zemlje usmrtivši najmanje 36 osoba.

Vlasti navode da su najmanje 42 osobe ranjene u današnjem napadu u gradu Kunduzu. Medju žrtvama su vojnici, civili i dobrovoljci koji su želeli da se prijave u vojsku. Funkcioneri navode da su medju poginulima i deca.

Taliban je preuzeo odgovornost za taj samoubilački bombaški napad.

Avganistanski predsednik, Hamid Karzai, osudio je ovaj napad 'najoštrijim mogućim rečima.' On je rekao da ekstremisti ne žele da se avganistanske snage 'razviju i postanu sposobne da brane zemlju“. NATO i američka ambasada u Kabulu takodje su osudili ovaj samoubilački bombaški napad i uputili izraze saučešća.

Današnji napad je drugi na taj centar u poslednjih godinu dana. Osam pripadnika snaga bezbednosti ubijeno je u decembru kad su ekstremisti upali u isti regrutni centar.

Nasilje je u porastu u pokrajini Kunduz. Prošle nedelje šef pokrajinske policije, Abdul Rahman Sajedhili, ubijen je u samoubilačkom napadu dok je bio u patroli u gradu Kunduzu.

XS
SM
MD
LG