Linkovi

Program “National Scholars” na Univerzitetu Klemson


Grupa od 11 studenata sa Klemsona posetila je prošlog maja Brisel, Hag i Beograd da se upozna sa prošlošću, sadašnjicom i budućnošću Srbije.

Vodio ih je Vladimir Matić, bivši jugoslovenski diplomata, koji sada predaje na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Klemson. Boravak u Evropi omogućio je studentima da se sretnu sa brojnim uticajnim liderima i učesnicima političkog života, uključujuci američkog ambasadora Majkla Polta.

Oni su se, takođe, sreli sa svojim kolegama u Srbiji, kao i sa kolegama koji su nedavno diplomirali. Neki od njih su im kao vodiči i prevodioci pomogli da bolje razumeju život u Beogradu. OVDE možete pročitati više o utiscima američkih studenata...

Sponzor ovog putovanja, čiji je cilj bolje i potpunije obrazovanje, bio je program “National Scholars” koji daje stipendije i pruža brojne oblike dopunskog obrazovanja za 45 studenata Univerziteta Klemson.

Učesnici ovog specijalnog programa se biraju među najboljim srednjoškolcima u SAD na bazi školskog uspeha, liderskog potencijala i ucešća u društvenim aktivnostima.

XS
SM
MD
LG