Linkovi

Marko Jarić odličan protiv Jute


Plej-of je već neko vreme van domašaja za Kliperse, ali im ne nedostaje motivacije u završnici ligaškog dela sezone, pošto su u prilici da šampionat završe ispred lokalnih rivala Lejkersa.

Bez trenera Danlivija, koji je u poseti bolesnom ocu, i prvog strelca Korija Magetija, za koga je sezona završena, Klipersi su neočekivano lako, pred rasprodatim "Stejpls Centrom", pobedili Jutu – 94:85. Elton Brend je bio najbolji pojedinac susreta sa 25 poena i 10 skokova, ali su odlične partije pružili i Šon Livingston i Marko Jarić. 19-godišnji ruki ostvario prvi "dabl-dabl" u karijeri – 15 poena i 10 asistencija. A reprezentativac SCG, za 39 minuta igre imao vrlo raznovrstan učinak: 20 koševa, 7 asistencija, 5 ukradenih lopti, 3 skoka i jedna blokada.

Bostonu derbi Atlantika

Alena Ajverson i Kris Veber vratili su se u tim Siksersa, ali se njihov povratak poklopio sa prvim ovosezonskim porazom protiv Bostona. Seltiksi su trijumfovali 105:98 i pet mečeva pre kraja ligaškog dela sezone gotovo obezbedili titulu šampiona divizije Atlantik, koja donosi poziciju 3. nosioca na Istoku. Pol Pirs je bio sjajan sa 27 poena i 13 skokova, dok je najefikasniji u Filaldefiji, kao i obično bio Ajverson, ovog puta sa 28 koševa i 11 asistencija.

Borba Finiksa i San Antonija

U ostalim utakmicama, Finiks je pobedio Nju Orleans – 99:85 i zadržao prednost od jedne utakmice u odnosu na San Antonio, koji je na svom parketu bio bolji od Portlanda – 95:89. U meču bez takmičarskog značaja, s obzirom da su oba tima bez šansi za plasman u doigravanje, Toronto je trijumfovao u Njujorku – 105:93.

XS
SM
MD
LG