Linkovi

Objavljena imena kandidata za "Zlatne globuse"


Kaubojska romansa «Brokeback Mountain», vodi u broju nominacija za ovogodišnje nagrade Golden gloub, koje su obelodanjene u Los Anđelesu. «Brokeback Mountain» je nominovan u sedam kategorija i postao glavni takmac na početku sezone godišnjih nagrada u Holivudu, odakle se javio saradnik Glasa Amerike, Majk Osaliven.

«Broakback Mountain» je priča o tajnoj romansi - dva kauboja.

«Broakback Mountain» je takođe nominovan kao najbolji dramski film. Snimljen u kontekstu epskih zbivanja u Vajomingu i Teksasu, film je nominovan i za najbolju režiju – režirao ga je Ang Li i za najbolju glavnu i sporednu ulogu – glumci Hit Ledžer i Mišel Vilijams.

U kategoriji najboljih dramskih ostvarenja, kandidovani su i triler «Konstant Gardener», zatim priča iz gangsterskog života pod naslovom «Istorija nasilja» i, takođe, «Match Point», priča o neverstvu, u režiji Vudija Alena. «Laku noć i srećno», priča o novinaru Edvardu Ar Marou i lovcu na komuniste, senatoru Džozefu Mekkartiju, takođe je nominovana u kategoriji najboljih dramskih ostvarenja, a Džordž Kluni, koji u tom filmu i igra, nominovan je za njegovu režiju.

Nagrade Golden gloub dodeljuje holivudsko Udruženje stranih novinara i to i za dramu i za komediju. Još jedan od velikih kandidata, filmska verzija brodvejskog mjuzikla «Producenti», kandidovan je u četiri kategorije, među kojima je i nominacija za najbolju komediju. U istoj kategoriji, koja obuhvata i mjuzikle, našao se i film «Mrs. Henderson Presents», u kojem igra takođe nominovana Džudi Denč.

Pobednici će biti proglašeni 16. idućeg meseca, a Holivud će to pomno da posmatra, jer nagrade Golden gloub često predskazuju dobitnike ipak mnogo prestižnijih Oskara.

Ovde možete pročitati i imena ostalih kandidata...

XS
SM
MD
LG