Linkovi

General Nebojša Pavković spreman za dobrovoljnu predaju


Haški optuženik Nebojša Pavković čiji je odlazak u Haški tribunal glavni uslov da Srbija i Crna Gora 25. aprila od Saveta ministara Evropske unije dobije Studiju izvodljivosti mogao bi da se dobrovoljno preda tom Sudu.

General Pavković koji se skriva od policije uspostavio je kontakt sa advokatom Ljubišom Živadinovićem i od njega traži od da što pre pripremi odbranu za Hag. Iz te činjenice advokat Živadinović zaključuje da :

Pavković posle završetka pripreme planira da ide u Hag pošto je nekoliko puta insisitirao da se ubrza priprema kako u Hag ne bi otišao nepripremljen i dodao da Pavković to potencira zato što je svestan 25. aprila.

Savetnik predsednika Srbije Jovan Simić veruje da Vlada mora da isporuči generala Pavkovića Haškom tribunalu i samo je pitanje da li će ga ubediti da se dobrovoljno preda ili će morati da ga uhapsi. I ministar za državnu upravu Zoran Lončar tvrdi da će država ispuniti i poslednji uslov za dobijanje Studije izvodljvosti :

Gospodin Pavković neće biti prepreka ispunjavanju obaveze naše zemlje u saradnji sa Haškim tribunalom, rekao je ministar Lončar.

A ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Milan Parivodić izjavio je da je na poslednjoj sednici Vlade dobio potvrdu i uveravanja da će 25. aprila Savet ministara Evropske unije odobriti pozitivnu ocenu Studije o izvodljivosti za Srbiju i Crnu Goru. Opšti zaključak Studije je da je Srbija postigla kritičnu masu reformi koja je kvalifikuje kao kredibilnog pregovarača sa Evropskom unijom, rekao je ministar Parivodić.

XS
SM
MD
LG