Linkovi

Predrag Drobnjak za Glas Amerike analizira predstojeće doigravanje u najjačoj ligi sveta


Tek nešto više od dve nedelje ostalo je do kraja ligaškog dela NBA sezone i u američkim medijima već se uveliko prave prognoze pred plej-of. Uprkos činjenici da Atlanta, kao najslabiji tim lige sigurno neće biti u doigravanju, prilikom nedavnog gostovanja Hoksa ovde u Vašingtonu, Peđa Drobnjak je, između ostalog, sa kolegom Bracom Đorđevićem razgovarao i na tu temu.

Kada je letos trejdovan iz Šarlota u Atlantu, Predrag Drobnjak bio je umereni optimista po pitanju šansi Hoksa da već ove sezone uđu u plej-of. Potpuno novi, mladi tim sa Entoanom Vokerom i Alom Haringtonom kao liderima, mogao je da se umeša u borbu za doigravanje, pre svega zbog situacije na Istoku, a konkurencija na Drobnjakovoj poziciji nije bila toliko velika da reprezentativac SCG ne bi mogao da se izbori za značajnu minutažu. Nekoliko lakših povreda skočnog zgloba omeli su ga da pokaže još više, ali je kako sam kaže bio zadovoljan, sve do poslednjih desetak mečeva kada mu se minutaža, a samim tim i učinak na parketu – smanjio.

Kad se govori o planovima za narednu sezonu, Drobnjak ni sam ne zna šta da očekuje, a na pitanje da li bi voleo da ostane u Džordžiji kaže:

Drobnjak: Ni ja sam ne znam koji odgovor da dam na to pitanje… da li bih voleo ili ne bi, zavisi od svega, ako oni dovedu još par mladih igrača, kojima će da daju šansu, neki će čak biti i na mojoj poziciji, možda i ne bi najbolja situacija za mene bila da ostanem… sad, videćemo kako će se stvari odvijati još ovih 20-tak dana koliko je ostalo do kraja sezone, pa ćemo sesti i razgovarati i onda znaćemo na čemu smo.

Glas Amerike: Drobnjak ne voli da prognozira šta bi moglo da se dogodi u plej-ofu i kako sam kaže ne prati previše NBA utakmice tokom sezone, ali je s obzirom na to da je uglavnom igrao protiv svih plej-of timova pristao da prokomentariše predstojeću završnicu šampionata. Drobnjak: Opet jedno veoma teško pitanje, verovatno niko nije prognozirao ni da će Detroit da osvoji titulu, pa su osvojili… Ja ovako, sad kad bi me neko pitao, bez nekog velikog razmišljanja bi verovatno rekao finale Majami – San Antonio, ali s obzirom na situaciju sa Timom Dankanom, ne zna se da li će on igrati, ostaje otvoreno pitanje na Zapadu. A ovde na Istoku bi sa nekom sigurnošću mogao da tvrdim da će to biti Majami u finalu.

Glas Amerike: Na pitanje da li to znači da otpisuje zvaničnog šampiona, Drobnjak kaže:

Drobnjak: Ajde recimo Detroit donekle ima šanse, timska igra, iskustvo, osvojena titula, ali ipak mislim da kvalitet Šakila O'Nila i Dvejna Vejda je iznad svih ostalih iz Detroita.

Glas Amerike: Drobnjak je na kraju napravio kratku analizu ovosezonskog učinka košarkaša iz SCG, kojih ove sezone u NBA ligi ima čak 10.

Drobnjak: Upravo to što si rekao, osim Stojakovića, njega da stavimo na stranu jer on je već zvezda NBA lige i ne može u isti koš… Takva je situacija u NBA da niko od nas preostalih nije u situaciji da bude među prva dva igrača u svom timu, ne znam da li je standard NBA timova da prave ekipu gde se sve vrti oko dvojice i ostali da imaju svoje uloge, pa se dešava, čas ste gore, čas dole… Tako je i sa Radmanovićem i Krstićem, i sa mnom i Rebračom, i ostalima, u suštini, čas si gore čas dole što se tiče igara… Prevashodno je verovatno najvažnija minutaža… Kad imate dovoljno minuta, i opušteno ulazite u utakmice i znate da vas jedna greška neće koštati odlaska na klupu, znači da možete da pružite mnogo bolje partije.

XS
SM
MD
LG