Linkovi

Demokratska stranka će glasati za nepoverenje Koštuničinoj vladi


Ukoliko rasprava o poverenju Vladi bude uvrštena u dnevni red neke od narednih sednica Parlamenta, poslanici Demokratske stranke će glasati za nepoverenje vladi Srbije.

Potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović izjavio je da ta partija nije pregovarala sa premijerom Vojislavom Koštunicom u ulasku u njegovu vladu, koju je ocenio kao neefikasnu konfederaciju ministarstava koja premijer ne može da kontroliše .

Najbezbolnije rešenje da se ispita volja građana su izbori, rekao je Petrović i ocenio da bi pobeda Demokratske stranke na tim izborima otvorila put da Srbija, u dva mandata jedne hrabre vlade, uđe u Evropsku uniju.

Da ni sadašnja, ali ni prethodna vlast nije ispunila sva obećanja javnost se podsetila i povodom šest godina od ubistva novinara Slavka Ćuruvije. Iako je istinu o njegovom ubistvu obećavala svaka vlast posle Miloševićevog režima, još uvek se ne zna ko je naredio ubistvo i ko je ubio Slavka Ćuruviju.

Jovo Ćuruvija, brat Slavka Ćuruvije, optužio je prethodnu i sadašnju Vladu da ni posle šest godina nisu rasvetlile taj zločin i da su rehabilitovali i amnestirali mnoge koji su učestvovali u tom zločinu.

XS
SM
MD
LG