Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/Orlando.gif">Orlando sve dalje od plej-ofa - 2005-04-07


Stiv Frensis i ruki Džamir Nelson ispustili su nekoliko prilika da donesu novu pobedu ekipi iz grada Disney World-a, kojoj bi sinoænji poraz od Èikago Bulsa 102-101, posle produžetka mogao i definitivno zatvoriti vrata doigravanja. Bulsi su desetu od posljednjih jedanest utakmica dobili zahvaljujuæi pleju Kirku Hajnrihu koji je susret završio sa 25 poena i Tajsonu Èendleru koji je uz 15 poena zabeležio i 22 skoka. Èikago æe, po svemu sudeæi u doigravanje uæi sa èetvrte pozicije na Istoku, dok Orlando zaostaje za Filadelfijom i vrlo solidnim Netsima iz Nju Džerzija.

Važan trijumf ostvarila je Filadelfija protiv Šarlota, 106:103. Alen Ajverson je postigao 48 poena, ukljuèujuæi i presudnu trojku nešto više od 4 minuta do kraja, kada su Siksersi poveli sa 102-97. To je ol staru Filadelfije èak 58. put u karijeri da utakmicu završi sa 40 i više poena. Šarlot je pružio žestok otpor i odigrao vrlo dobro u odbrani – ali nekoliko grešaka u samom finišu omoguæilo je treneru Džimu o Brajenu da – u sve zanimljivijoj završnici ligaškog dela nadmetanja – mirnije prospava bar jednu noæ.

Klivlend je nastavio da posræe. Kavalirsi su poraženi u Indijani od direktnog konkurenta za 6-to mesto. Oslabljene Pejserse su do konaènih 98-77 još jednom predvodili Stiven Džekson sa 23 i veteran Redži Miler sa 17 poena. U poraženom timu, Aleksandar Pavloviæ je za 22 minuta postigao osam poena uz 4 od 7 uspešnih pokušaja iz igre.

Na zapadu – Denver je trijumfom u Nju Orliansu èini se uhvatio voz za doigravanje, dok æe prošlogodišnji finalista konferencijskog plej-ofa morati dobro da se namuèi da bi dosegao poziciju broj osam. Timbervulvsi su savladali Jutu 111-86 i sada za Memfisom, koji je sinoæ u Torontu slavio sa 30 poena razlike, imaju 3 pobede zaostatka. Tim Kevina Mekhejla u petak doèekuje Nagetse. Pored toga, pobede su ostvarili Golden Stejt i San Antonio, koji od vodeæeg Feniksa ima 2 pobede manje.

XS
SM
MD
LG