Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/voa_usa_nba_stojakovic_kings_sacramento_bosnian.jpg ">Stojakoviæ izrešetao Sonikse - 2005-04-06


Protekle veèeri odigrano je èak 12 utakmica NBA šampionata, uz polovièan uspeh domaæih i gostujuæih timova. Jednu od najboljih partija sezone pružili su Sakramento Kingsi, koji su, posle tri poraza ove godine, konaèno pobedili Sijetl i to ubedljivo – 122:101.

Kingsi su šutirali skoro 60 odsto iz igre i van linije za tri poena i ostvarili rekord sezone sa 36 asistencija, tako da Soniksi nisu imali šanse. Peða Stojakoviæ poslušao je nedavne savete lokalnih novinara da više šutira trojke, pogodio 5 od 6 pokušaja van linije 7,24 metra i završio sa 24 poena, 4 skoka i izjednaèenim rekordom karijere 7 asistencija za 38 minuta. Pritom je odlièno èuvao Reja Alena u drugom poluvremenu, dozvolivši mu samo 7 poena, posle 16 koliko je postigao u prvom.

Još jednu sjajnu partiju pružio je i Nenad Krstiæ, èiji je Nju Džersi pomalo neoèekivano deklasirao Klivlend u "Gand Areni" - 111:80. Doskorašnji košarkaš beogradskog Partizana igrao je 34 minuta, postigao 18 poena, uz 5 skokova, po jednu asistenciju i blokadu, dok je kao i obièno najefikasniji kod Netsa bio Vins Karter sa 27 koševa. Kod poraženih, Saša Pavloviæ slab – 4 poena i 2 asistencije za 26 minuta.

Predvoðeni izvanrednim Beronom Dejvisom, koji je sa 40 poena postavio novi rekord karijere i tome pridodao 13 asistencija, po 5 skokova i ukradenih lopti, Golden Stejt Voriorsi pobedili su Hjuston – 122:117 i tako došli do 6. trijumfa u nizu. Bob Sura, bivši košarkaš Voriorsa, kome su gledaoci u Ouklendu zviždali pri svakom kontaktu s loptom iznervirao se pred poluvreme, dobio tehnièku, ali je pravo èudo da posle svega nije iskljuèen. Žarko Èabarkapa je bio efikasan, sa 10 poena (1-1 dvojke, 2-3 trojke, 2-2 penali) i 3 skoka za 19 minuta igre.

Redži Miler pobedom se najverovatnije oprostio od "Medsion Skver Gardena" u kome je toliko puta tokom karijere zagorèao život Niksima i njihovim vernim navijaèima. Miler se ispromašivao, šutnuo 15 puta za 13 poena, ali su Pejsersi lako trijumfovali - 97:79. Na kraju su usledile ovacije i zagrljaj sa Spajkom Lijem.

Vlade Divac vratio se na parket posle višemeseène pauze zbog operacije leða, ali su Lejkersi bez Brajanta, Odom i Mima doživeli debakl u Finiksu – 125:99 i ostali i bez teoretske šanse za plasman u plej-of. Divac je za 9 minuta na parketu postigao 2 poena, uz 4 skoka i 2 asistencije, dok su Sansi ubacili neverovatnih 17 trojki. Klipersi su s druge strane trijumfovali u Šarlotu – 104:102, uz slabo izdanje Marka Jariæa, koji je imao uèinak identièan Divèevom – 2 poena, 4 skoka i 2 asistencije, ali za 31 minut igre.

Uprkos izostanku Šakila O'Nila, koji ima stomaèni virus, Majami je lako prekinuo pobednièku seriju Èikaga. Dvejn Vejd je sa 39 poena izjednaèio rekord karijere i doveo svoj tim do trijumfa – 104:86. Bulsima je to bio prvi poraz u poslednjih 10 utakmica, a najteže ga je oèigledno podneo Argentinac Nosioni, koji je grubo faulirao Vejda, azatim ga i gurnuo. Ni on nije iskljuèen, ali ga je obezbeðenje Bulsa ispratilo sa parketa, pošto ga je Haslem prethodno gurnuo meðu snimatelje.

U ostalim meèevima, Atlanta je doživela i 13. poraz zaredom – 96:86 protiv Nju Orleansa u svojoj dvorani, uz 6 poena i 2 skoka Drobnjaka za 19 minuta igre, Boston je slavio ovde u Vašingtonu – 116:108, dok je Denver trijumfovao u Memfisu – 94:91, a Juta bila bolja od Portlanda u svojoj dvorani – 90:79.

XS
SM
MD
LG