Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/LA Klipers.jpg ">Klipersi tek drugi put u poslednja dva meseca trijumfovali na strani - 2005-04-04


Tek drugi put u poslednja dva meseca, Los Anðeles Klipersi pobedili su u gostima, a posao im je olakšala vrlo slaba partija ionako najlošijeg tima lige - Atlante. Marko Jariæ je u konaènih 111:91 uèestvovao sa 14 poena, 9 asistencija i 4 skoka za 41 minut igre, dok je Željko Rebraèa stavljen na listu povreðenih. Kod poraženih, Peða Drobnjak za 17 minuta – 13 poena, 4 asistencije, po 3 blokade i skoka.

Predvoðeni Džejsonom Riaèrdsonom i Beronom Dejvisom Golden Stejt Voriorsi nastavljaju sa odliènim partijama. Uprkos èinjenici da æe 11. godinu zaredom propustiti plej-of, "ratnici" su od dolaska Dejvisa ostvarili 12 pobeda u 19 meèeva i pobedili nekoliko uèesnika doigravanja, ukljuèujuæi i prošle veèeri Sijetl – 101:92. Rièardson je bio najefikasnijis a 22 poena, Dejvis je uz 19, imao 9 asistencija, dok je Žarko Èabarkapa završio sa 6 poena i jednom asistencijom za 10 minuta igre.

Klivlend je bio ubedljiv protiv Dalasa – 100:80, uprkos èinjenici da su u treæoj èetvtrini iskljuèeni Dru Guden i Robert Trejlor, obojica zbog protesta i bacanja znojnica u publiku. Saša Pavloviæ igrao je 21 minut, ali je promašio svih pet šuteva iz igre i završio meè sa 2 poena i jednom asistencijom. Za prvi trijumf Kavsa nad Mevsima posle osam uzastopnih nesupeha najzaslužniji je bio Lebron Džejms sa 37 poena, 10 skokova i 7 asistencija, dok je Ilgauskas uz 21 koš imao i 16 uhvaæenih lopti.

Kevin Garnet sa 30 poena i 13 skokova i Letrel Sprivel sa 23 pogotka doveli su Minesotu do èetvrtog uzastopnog trijumfa u "Arko Areni" - 112:100 i održali svoj tim u trci za plej-of. Predrag Stojakoviæ bio je najefikasniji kod poraženih sa 25 poena, 7 skokova, 3 asistencije i blokadom za 43 minuta igre.

Trener zvaniènih šampiona Leri Braun još jednom je pokazao da nema poverenja u svoje rezervne igraèe, zadržavši svakog od petorice startera bar 36 minuta na parketu protiv Reptorsa – 113:103. Èonsi Bilaps je bio najefikasiniji sa 26 poena, Rašid Valas je ubacio 25, uz 12 skokova, dok je Ripu Hamiltonu falio jedan skok za prvi "tripl-dabl" u karijeri (19 poena, 11 asistencija, 9 skokova). Darko Milièiæ igrao je minut, bez uèinka.

Los Anðeles Lejkersi ostali su bez pomoæi Kobija Brajanta veæ u drugoj èetvrtini, kada je sjajni bek obnovio povredu cevanice zadobijenu u duelu sa San Antonijem, tako da je Memfis lako došao do trijumfa – 102:82. Majk Miler je bio najefikasniji sa 22 poena, dok je Pau Gasol ostvario "dabl-dabl" - 13 koševa, 10 uhvaæenih lopti.

Predigra duela dva vodeæa tima divizije Atlantik bila je interesantna koliko i sam duel. Nacionalnu himnu pevao je guverner Penisilvanije Ed Rendel u dresu NFL šampiona Nju Ingland Pejtriotsa i tako ispunio dug zbog opklade sa kolegom iz Masaèusetsa Mitom Romnijem, koji je bio prisutan. Na utakmici, Alen Ajverson je ponovo bio izvanredan i sa 38 poena, 9 asistencija i 6 ukrdaenih lopti doveo svoj tim do važne pobede, posle tri "vezana" poraz. Prvi strelac lige pogodio je i kljuèni šut nekoliko sekundi pre kraja, kojim je prednost gostiju postala nedostižna. Najbolji kod poraženih bio je Pol Pirs sa 26 poena i 13 skokova.

Uprkos voðstvu od 13 poena razlike tokom treæe èetvrtine, Vašington je kod kuæe poražen od Indijane – 79:76, pošto su gosti u poslednjem "kvoteru" napravili seriju 16:2. Stiven Džekson i Entoni Džonson bili su najefikasniji kod pobednika sa po 15 poena, dok je kod Vizardsa Gilbert Arinas ubacio 22. Kvami Braun promašio je trojku za produžetak u poslednjim sekundama.

U ostalim meèevima, Finiks je lako pobedio Hjuston – 91:78, dok je Milvoki bio bolji od Njujorka – 106:102.

XS
SM
MD
LG