Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/serbian_BETA_2april05_Drobnjak_150.jpg">Predrag Drobnjak, košarkaš Atlanta Hoksa, govori o predstojeæem NBA plej-ofu - 2005-04-02


Tek nešto više od dve nedelje ostalo je do kraja ligaškog dela NBA sezone i u amerièkim medijima veæ se uveliko prave prognoze pred plej-of. Uprkos èinjenici da Atlanta, kao najslabiji tim lige sigurno neæe biti u doigravanju, prilikom nedavnog gostovanja Hoksa ovde u Vašingtonu, Peða Drobnjak je, izmeðu ostalog, sa kolegom Bracom Ðorðeviæem razgovarao i na tu temu.

Kada je letos trejdovan iz Šarlota u Atlantu, Predrag Drobnjak bio je umereni optimista po pitanju šansi Hoksa da veæ ove sezone uðu u plej-of. Potpuno novi, mladi tim sa Entoanom Vokerom i Alom Haringtonom kao liderima, mogao je da se umeša u borbu za doigravanje, pre svega zbog situacije na Istoku, a konkurencija na Drobnjakovoj poziciji nije bila toliko velika da reprezentativac SCG ne bi mogao da se izbori za znaèajnu minutažu. Nekoliko lakših povreda skoènog zgloba omeli su ga da pokaže još više, ali je kako sam kaže bio zadovoljan, sve do poslednjih desetak meèeva kada mu se minutaža, a samim tim i uèinak na parketu – smanjio.

Glas Amerike: Kad se govori o planovima za narednu sezonu, Drobnjak ni sam ne zna šta da oèekuje, a na pitanje da li bi voleo da ostane u Džordžiji kaže:

Drobnjak: Ni ja sam ne znam koji odgovor da dam na to pitanje… da li bih voleo ili ne bi, zavisi od svega, ako oni dovedu još par mladih igraèa, kojima æe da daju šansu, neki æe èak biti i na mojoj poziciji, možda i ne bi najbolja situacija za mene bila da ostanem… sad, videæemo kako æe se stvari odvijati još ovih 20-tak dana koliko je ostalo do kraja sezone, pa æemo sesti i razgovarati i onda znaæemo na èemu smo.

Glas Amerike: Drobnjak ne voli da prognozira šta bi moglo da se dogodi u plej-ofu i kako sam kaže ne prati previše NBA utakmice tokom sezone, ali je s obzirom na to da je uglavnom igrao protiv svih plej-of timova pristao da prokomentariše predstojeæu završnicu šampionata. Drobnjak: Opet jedno veoma teško pitanje, verovatno niko nije prognozirao ni da æe Detroit da osvoji titulu, pa su osvojili… Ja ovako, sad kad bi me neko pitao, bez nekog velikog razmišljanja bi verovatno rekao finale Majami – San Antonio, ali s obzirom na situaciju sa Timom Dankanom, ne zna se da li æe on igrati, ostaje otvoreno pitanje na Zapadu. A ovde na Istoku bi sa nekom sigurnošæu mogao da tvrdim da æe to biti Majami u finalu.

Glas Amerike: Na pitanje da li to znaèi da otpisuje zvaniènog šampiona, Drobnjak kaže:

Drobnjak: Ajde recimo Detroit donekle ima šanse, timska igra, iskustvo, osvojena titula, ali ipak mislim da kvalitet Šakila O'Nila i Dvejna Vejda je iznad svih ostalih iz Detroita.

Glas Amerike: Drobnjak je na kraju napravio kratku analizu ovosezonskog uèinka košarkaša iz SCG, kojih ove sezone u NBA ligi ima èak 10.

Drobnjak: Upravo to što si rekao, osim Stojakoviæa, njega da stavimo na stranu jer on je veæ zvezda NBA lige i ne može u isti koš… Takva je situacija u NBA da niko od nas preostalih nije u situaciji da bude meðu prva dva igraèa u svom timu, ne znam da li je standard NBA timova da prave ekipu gde se sve vrti oko dvojice i ostali da imaju svoje uloge, pa se dešava, èas ste gore, èas dole… Tako je i sa Radmanoviæem i Krstiæem, i sa mnom i Rebraèom, i ostalima, u suštini, èas si gore èas dole što se tièe igara… Prevashodno je verovatno najvažnija minutaža… Kad imate dovoljno minuta, i opušteno ulazite u utakmice i znate da vas jedna greška neæe koštati odlaska na klupu, znaèi da možete da pružite mnogo bolje partije.

XS
SM
MD
LG