Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://voa-8.chntva1-dc1.cscehub.com/mediastore/car-show.jpg"> BMW, Mercedes, Leksus I Ford predstavili nove modele na sajmu automobila u Njujorku - 2005-03-28


U Njujorku je u proteklu srijedu poèeo meðunarodni sajam automobila. Njemaèki BMW, koji je na amerièkom tržištu prošle godine zabilježio poveæanje prodaje za 7 odsto predstavio je nove modele serije 3 i 7, èija æe zvanièna prodaja poèeti u maju naredne godine. Cijene su od 31-ne do 72 hiljade dolara.

Potražnja za Mercedesima i Folksvagenima u Americi prošle godine je opala zahvaljujuæi popularnosti BMW-ovih Minija i Rols Rojseva. Meðu automobilima koji su premijerno predstavljeni su Leksus GS 450H koji pokreæe hibridni motor na gas i struju. To je prvo hibridno vozilo za motorom naprijed i zadnjom vuèom. Novi Leksus se, meðutim, ne može podièiti, potrošnjom goriva.

Ford je pokazao svoju Šelbi Kobru GT500, “friziranu verziju Mustanga”, sa motorom od 450 konjskih snaga, koja je napravljena u saradnji sa legendom automobilizma Kerol Šelbi. Ford je pokazao i svoj novi kombinovani porodièni automobil – SINUS, kod koga ej naglasak apsolutno stavlje na bezbjdenost putnika, dok je Mercedes predstavio novi model “sports Tourera” iz svoje R klase.

XS
SM
MD
LG