Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/Sakramento.jpg ">Èetvrti uzastopni poraz Kingsa na strani - 2005-03-18


Sakramento Kingsi doživeli su èetvrti uzastopni poraz na gostovanjima, ovog puta u obližnjem Ouklendu, protiv Golden Stejta – 100:97. Predvoðeni sjajnim Džejsonom Rièardsonom, koji je drugi put ove sezone stigao do 40 poena, a uz to imao i 10 skokova i 5 asistencija, Voriorsi su veæ sredinom druge èetvrtine stekli 21 poen viška, ali su se Kingsi vratili u meè, uglavnom trojkama Moblija, Stojakoviæa i Bibija. Mobli je bio najefikasniji kod poraženih sa 28 koševa, Stojakoviæ je završio meè sa 18 poena, 7 asistencija i 4 skoka za 41 minut igre, a "dabl-dablove" su ostvarili Brajan Skiner (14 poena, 11 skokova) i Keni Tomas (16 i 10). Posle najbolje partije u karijeri, Žarko Èabarkapa bio je vrlo solidan sa 8 poena i 2 skoka za 17 minuta igre.

Drugi ovosezonski duel Šakila O'Nila i Kobija Brajanta ponovo je pripao Majamiju. Ovog puta na svom terenu Hit je pobedio Lejkerse 102:89, pre svega zahvaljujuæi odliènoj igri u poslednjih 12 minuta. Dvejn Vejd je 8 od svojih 27 poena postigao u èetvrtoj èetvrtini, uz to imao 8 skokova, 5 asistencija i 3 ukradene lopte, a kako se ispostavilo motivaciju je pronašao pred kraj poluvremena kada mu je Brajant poruèio da prestane da kuka. Brajant je, s druge strane, odlièno poèeo i završio prvo poluvreme sa 21 poenom, da bi do kraja ubacio još samo 5, O'Nil je bio na svom uobièajenom nivou: 25 koševa, 12 uhvaæenih lopti.

Dalas je bez obzira na slabo izdanje najboljeg strelca Dirka Novickog (15 poena, uz šut iz igre 4-17) uspeo da izbegne još jedan neugodan poraz kod kuæe i savlada Portland – 98:94. Džoš Hauard je propustio jutarnji trening zbog stomaènih tegoba, ali je bio spreman za utakmicu i sa 21 poenom i 11 skokova doveo Mevse do 42. trijumfa u sezoni. Posebno znaèajna bila je njegova trojka dva minuta pre kraja pri rezultatu 90:90. Kod poraženih najefikasniji su bili Stodemajer i Abdur-Rahim sa po 20 poena.

Poèelo "Martovsko ludilo"

U narednih 20-tak dana, taènije do 4. aprila, NBA æe biti u senci završnice amerièkog studentskog prvenstva u košarci, poznatog kao "Martovsko ludilo". Prve utakmice odigrane su prošle veèeri i to u regijama Ostin, Albukerki i Èikago, a jedino je u okviru ove poslednje bilo iznenaðenja. Najveæa su svakako eliminacije Alabame i Luizijana Stejta, dok je Arizona, za koju nastupa bivši košarakaš Partizana, Ivan Radenoviæ, bila ubedljiva protiv Juta Stejta – 66:53. Radenoviæ se za 25 minuta nije upoisao, ali je imao 3 skoka, po jednu ukradenu loptu i blokadu.

XS
SM
MD
LG