Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/serbian_12march05_Top_Left_440_by_150.jpg">Kako izgleda turista buduænosti?  - 2005-03-12


Sigurno je da ima digitalni fotoaparat ili kamkorder, a u obilasku znamenitosti pomaže mu turistièki vodiè, šapæuæi mu informacije iz - najbližeg džepa.

Kako džepni muzièki uredjaji - takozvani MP3 plejeri postaju sve pristupaèniji, a samim tim i sve rasprostranjeniji, i kako je tonske snimke - muzièke i bilo kakve druge - moguæe skinuti direktno sa interneta, bilo je samo pitanje dana kada æe se neko setiti da ponudi snimljene turistièke vodièe o popularnim mestima. Kompanija AudioTreks na svom sajtu nudi takve fajlove za nekoliko amerièkih gradova - Vašington, San Francisko, Filadelfiju, a uskoro æe biti i drugih. Cena nije preterano visoka - svega deset dolara - a za to se dobija mnoštvo informacija o znamenitostima grada.

Ostaje samo da snimak prebacite u svoj džepni MP3 plejer, obujete udobnu obuæu i stavite slušalice na uši. Uz audio vodiè dobijate i mapu sa ubeleženom maršrutom obilaska i brojevima koji se odnose na poglavlja u snimljenom vodièu. Naravno, umesto toga možete da kupite mesto u jednom od turistièkih autobusa, sa živim vodièem, ali to obièno košta više, a karta važi samo za jednu vožnju. Ovako, u obilazak možete da idete kada se vama æefne.

XS
SM
MD
LG