Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://voa-8.chntva1-dc1.cscehub.com/mediastore/Minesota.jpg">Najbolji tim Zapadne konferencije u protekloj NBA sezoni nastavlja da posræe - 2005-03-11


Kada je poèelo ovosezonsko NBA nadmetanje niko nije ni pretpostavljao da æe uèešæe u plej-ofu, najboljeg tima na Zapadu prošle godine biti ozbiljno dovedeno u pitanje. Timbervulvsi iz Minesote, sa istim igraèkim kapacitetom, ali definitivno bez prošlogodišnje hemije – nastavili su sa posrtanjem. Ovoga puta mjeru im je uzeo najlbolji tim na Istoku – Majami 107:90.

Majami grabi ka vrhu

Šekil O Nil je podsjetio na najbolje dane u svojoj karijeri – sa 33 poena i 13 skokova, Big Daddy je dominirao pod koševima u Ameriken Erlajns Areni, a bio je i nevjerovatno precizan sa linije slobodnih bacanja pogodivši 13 od 18 pokušaja.Odlièno su mu asistirali Dvejn Vejd sa 20 i Edi Džons sa 15 poena. Tim Stena Van Gandija je tako došao do 7. uzastopne pobjede, 11. na svom terenu, i uèinka 47 pobjeda i 16 poraza. Sa 8 pobjeda više od aktuelnog šampiona, Detroit Pistonsa, Majami tako ulazi u posljednjih 19 utakmica ligaškog dijela kao najozbiljniji kandidat za poziciju broj 1 u doigravanju na Istoku. Minesota je i sinoæ djelovala smušeno i neorganizovano, posebno u drugom poluvremenu, kada su domaæini serijom 41-16 odluèili pobjednika. Jedina svijetla taèka u timu koji je nakon otpuštanja Flipa Saundersa preuzzeo Kevin Mekhejl, opet je bio prošlogodišnji MVP, Kevin Garnet, sa 22 poena i 19 skokova.

Lejkersi pobedili u Dalasu

Poraz Minesote je dobrodošao direktnom konkurentu za mjesto u doigravanju, prošlogodišnjem finalisti plej-ofa - Los Andjeles Lejkersima, kojinsu su ostvarili vrlo važnu pobjedu na gostovanju u Dalasu 100:95. Odliènu partiju pružio je Kobi Brajant sa 36 poena i 9 skokova. Minut i 20 sekundi do kraja, Brajan je uhvatio loptu pod svojim košem, pogodio za dva poena, a potom zaustavio Dirka Novickog i doveo Lejkerse do nedostižnih 95:90. Vrlo dobru partiju pružio je i Lamar Odom sa 15 poena, 14 skokova i sedam asistencija. No, ukoliko žele u doigravanje, Lejkersi æe morati da nastave da pobjeðuju u gostima, jer još 14 od ukupno 22 preostale utakmice neæe igrati u svom Stejpls centru.

XS
SM
MD
LG