Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/Sijetl.jpg ">Radmanoviæ i Luis za pobedu Soniksa u Indijani - 2005-03-02


Posle jedne od najlošijih šuterskih veèeri u istoriji kluba i debakla u Milvokiju, Sijetl Soniksi pružili su možda i najbolju partiju ove sezone i pobedili Pejserse u Indijanapolisu – 101:93. Trener domaæih Rik Karlajl iskljuèen je na poèetku meèa, a najzaslužniji za trijumf gostiju bio je Rašar Luis sa 30 poena. Rej Alen je ubacio 18, a znaèajan doprinos dao je i Vladimir Radmanoviæ sa 14 koševa, 3 skoka, po jednom asistencijom, ukradenom loptom i blokadom za 30 minuta igre. Presudna je bila serija 9:0 (dve trojke Luisa i jedna Radmanoviæa) pred kraj poslednje èetvrtine.

U meèu koji je odigran u jedan sat popodne po lokalnom vremenu, Memfis je najviše zahvaljujuæi Majku Mileru pobedio Golden Stejt – 99:97. Miler je presekao jedno dodavanje Džejsona Rièardsona i pogodio dva penala deset sekundi pre kraja za ukupno 19 poena. Šejn Batije je ubacio rekord sezone – 25 koševa, uz 10 skokova, a Brajan Kardinal završio je sa 20 pogodaka. Kod poraženih, Žarko Èabarkapa je odlièno iskoristio skromnu minutažu – za 11 minuta igre imao je uèinak 8 poena i 2 skoka.

Atlanta je doživela i deveti poraz zaredom, šesti na turneji, koja je zapoèela pre All-Star vikenda. Hoksi su dobro poèeli meè u Denveru, vodili na poluvremenu, ali su ih Karmelo Entoni (23 poena) i ekipa pregazili u treæem i èetvtrom "kvoteru" za konaènih 97:74. Kod poraženih, harington je bio najefikasniji sa 18 koševa, a jedini dvocifreni igraè pored njega bio je Obina Ekezie sa 12. Peða Drobnjak igrao je 11 minuta, ubacio 4 poena i imao 3 skoka.

Nasuprot Hoksima, zvanièni šampioni poèinju da lièe na tim koji je prošle godine dominantno osvojio titulu. Darko Milièiæ bio je jedini košarkaš Detroita koji nije ulazio u igru u Portlandu, gde su Pistonsi ostvarili osmu uzastopnu i 13. pobedu u poslednjih 14 meèeva – 103:93 portiv Blejzersa. Svi starteri gostiju imali su dvocifren uèinak, plus Antonio Mekdajs, koji je promašio samo jedan šut na utakmici (18 poena, 7-8 iz igre, 4-4 penali).

Sakramento je posle dva velika trijumfa - u Filadelfiji i Vašingtonu, poražen u Šarlotu – 94:87, a kao opravdanje može da posluži èinjenica da su Kingsi pored Stojakoviæa bili bez Darijusa Songaile i Breda Milera. Veoma dobru partiju protiv svog bivšeg kluba pružio je Džerald Valas sa 16 poena, 7 skokova i 5 ukradenih lopti.

Veèe je obeležio trenutno vodeæi strelac NBA lige Alen Ajverson koji je u Milvokiju ubacio 48 poena, za trijumf Fildelfije – 118:111. Ajverson je šutirao odliènih 60 odsto iz igre (18-30), aimao je i 8 asistencija i 4 ukradene lopte. Kris veber je za svega 25 minuta napravio šest liènih grešaka i završio sa 15 koševa i 5 skokova, dok je Kajl Korver ubacio 20 poena.

Hjuston je deklasirao Bulse u Èikagu – 119:89, uz 32 poena Trejsija Mekgrejdija i 26 Majka Džejmsa. Odlièni ruki domaæih Luol Deng povredio se veæ u prvom minutu, ali se još ne zna koliko je problem sa skoènim zglobom ozbiljan.

XS
SM
MD
LG