Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/nba_miami_shaq_rebound_oneal_heat.jpg ">Soniksi trijumfovali u Hjustonu, povreda Šakila O'Nila - 2005-02-23


Prvog takmièarskog dana posle 54. All-Star vikenda u Denveru, odigrano je osam meèeva NBA sezone, a jedini košarkaš iz SCG koji je imao osetniju minutažu bio je Vladimir Radmanoviæ.

Predvoðeni odliènim Rejom Alenom, koji je ubacio 29 poena, Soniksi su prekinuli trijumfalnu seriju Hjustona, pobedom u njegovom "Tojota Centru" - 87:85. Domaæi su vodili veæim delom susreta, ali je na kraju presudila preciznost košarkaša Sijetla sa linije slobodnih bacanja. Soniksi su pogodili svih 11 pokušaja u poslednjoj èetvrtini, a Alenova dva 16 sekundi pre završetka postavila su konaèan rezultat. Vladimir Radmanoviæ igrao je 33 minuta ubacio 10 poena, uz 4 skoka i jednu asistenciju.

Sakramento je bez Predraga Stojakoviæa, koji i dalje vuèe povredu primicaèa, jedva pobedio najslabiji tim lige, Atlantu - 114:104. Veber je bio najefikasniji sa 30 koševa, Bibi je ubacio 23, a obojica su imala po 7 asistencija i 6 skokova. Mobli je završio sa 20, Miler sa 16 koševa i 14 uhvaæenih lopti, a "dabl-dabl" je imao i Met Barns: po 10 poen i skokova. Kod Hoksa, Peða Drobnjak se vratio posle povrede zgloba i za 12 minuta imao 6 poena, 2 ukradene lopte i jedan skok.

Veèe je obeležila povreda Šakila O'Nila, koji je veæ u drugom minutu na gostovanju Majamija u Èikagu morao da napusti parket zbog nezgodne povrede kolena. Rentgenski nalaz bio je negativan, ali se i dalje ne zna koliko je povreda ozbiljna. Bulsi su iskoristili odsustvo najdominantnijeg košarkaša lige i posle produžetka trijumfovali nad vodeæom ekipom Istoka – 105:101. Po ko zna koji put ove sezone ruki Ben Gordon imao je svoj šou u poslednjoj èetvtrini, ubacio pet trojki i završio sa 20 od ukupno 29 poena u poslednjih 17 minuta.

U ostalim utakmicama Nju Džersi je kod kuæe poražen od Toronta – 100:82, a Nenad Krstiæ nije igrao zbog bronhitisa, dok je Darko Milièiæ proveo na parketu samo tri minuta (jedan skok u odbrani) u trijumfu Pistonsa nad Njujorkom – 97:88. Milvoki je pobedio u Šarlotu – 112:102, Indijana u Orlandu – 108:84, dok su Lejkersi kod kuæe bili bolji od Bostona – 104:95.

XS
SM
MD
LG