Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/t2.jpg">Toni Kukoè o tekuæoj NBA sezoni, svojim planovima i košarci na prostorima bivše Jugoslavije - 2005-02-18


Jedan od razloga, koji je znaèajno doprineo neobièno maloj minutaži Tonija Kukoèa ove sezone, jeste i povreda kuka, zbog koje je propustio 23 utakmice. Na pitanje kakva je sada situacija s tim problemom, Kukoè kaže:

«Kukom? Je, bolje, bolje malo, ne znam koliko æe to biti, koliko može još biti dobro, kažu da je artritis i onda, koliko to može biti dobro pojma nemam, ja nastavljam, radim sve što je potrebno da se nekako održim, da se ne upali iznova, da nema problema, ali teško je igrati sve skupa s tim»

Kao igraèu koji je navikao na to da ima loptu u svom posedu i da bude na parketu u trenucima kada se utakmica lomi, Kukoèu je prvi deo ove sezone pao prilièno teško.

«Je teško, teško je, s obzirom da manje-više što znam da mogu igrati, znam da mogu igrati, samo mi treba minuta i kad god dobijem malo više minuta onda nešto i odigram, a onako kad je sporadièno, kad su tri-èetiri-pet minuta, pa onda sat vremena sediš na klupi, pa onda opet uðeš par minuta, niko ne može tako igrati...»

Ipak u poslednje vreme, 36-godišnji Spliæanin ponovo ima veliko poverenje trenera Terija Portera. Na utakmicama u februaru Kukoèeva minutaža je na nivou one koju je imao tokom cele karijere, tako da mu je i uèinak vrlo dobar, a pre svega raznovrstan: 7 poena, po 5 skokova i asistencija, po jedna ukradena lopta i blokada u proseku. Kukoè kaže da motivacija uvek postoji.

«Pre neki dan sa poèeo u petorci, bilo mi je strašno drago, imao sam osmeh èitavu utakmicu i to je bila gusta utakmica, baš sam onako uživao igrati u tome... prema tome nije da nema nikakvih oseæaja, da sam se ispraznio igrajuæi, ali opet kažem, kad si u ekipi koja gubi utakmice, a oseæaš da možeš igrati, da možeš pomoæi, a nemaš neku minutažu, onda...»

Upravo to, koliko bude igrao biæe presudno kada na leto ponovo bude razmatrao da li æe nastaviti karijeru.

«Istièe mi ugovor sa Milvokijem i ne znam, videæemo, s obzirom ako bude neki dobar ugovor, ili nešto, da, ali ako budem opet ovoliko puno vremena budem provodio na klupi i to, nema razloga više...»

Slièno razmišlja i Kukoèev saigraè iz svih nacionalnih selekcija bivše Jugoslavije, Vlade Divac, koji je zbog povrede propustio najveæi deo ove sezone.

«Igrali smo, igrali smo dva puta i u Los Anðelesu i u Milvokiju, doduše on nije igrao, igrao je vrlo malo zbog tih problema s leðima... A tu smo negde manje-više pred kraj»…

XS
SM
MD
LG