Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/Detroit.jpg ">Pistonsi izgubili samo èetiri lopte za celu utakmicu, Milièiæ ubacio 8 poena  - 2005-02-15


Bez povreðenog Majkla Reda Milvoki nije imao nikakve šanse portiv raspoloženih šampiona. Detroit Pistonsi deklasirali su Bakse – 107:83, izjednaèili klupski rekord sa samo 4 izgubljene lopte tokom 48 minuta i treæu utakmicu zaredom imali preko 30 asistencija, ovog puta 32. Svi starteri domaæih i rezervista Arojo imali su dvocifren uèinak, a najefikasniji su bili Bilaps i Rašid Valas sa po 17 poena. Arojo je uz 15 koševa imao 6 asistencija, a Bilaps, Hamilton i Ben Valas po 5. Darko Milièiæ igrao je 13 minuta, ostvario rekord karijere sa 8 poena, uz 2 blokade, po jedan skok i asistenciju.

U meèu sa rekordnim brojem poena ove sezone, Finiks je pobedio Jutu – 136:128. I jedan i drugi tim pružio je najbolju ofanzivnu partiju sezone, ali su Sansi imali nezaustavljivog Amarija Stodemajera, koji se za prethodnu slabu partiju protiv Golden Stejta iskupio sa 42 poena i 12 skokova. "Dabl-dabl" je ostvario i Stiv Neš, koji je, uz 19 koševa, imao 18 asistencija, èime je izjednaèio svoj rekord sezone, a "dvocifreni" su bili i ostali strteri domaæih: Rièardson 22, Merion 18 i Džonson 13 poena. S druge strane, Radža Bel sa 22 koša i Hauard Ajzli sa 20 i 11 asistencija, takoðe su ostvarili rekorde sezone, ali je Juta u drugoj èetvtrini ostala bez Andreja Kirilenka i Karlosa Buzera, koji us se povredili i nisu se vraæali u igru.

Filadelfija je pobedila Njujork – 106:105 i izjednaèila se sa Bostonom na deobi prvog mesta u diviziji Atlantik. Alen Ajverson još jednom je bio izuteno raspoloðen za igru, ubacio 31 od ukupno 38 poena u prvom poluvremenu i dobio direktan duel sa Stefonom Marberijem, koji je završio sa 32 koša i 9 asistencija. Ajverson je imao 10 asistencija, a poslednja, sekund pre kraja, kada je bio udvojen i uspeo da doturi loptu Marku Džeksonu, odluèila je pobednika. Džekson je bio odlièan sa 22 poena, a poslednji pokušaj Niksa preko Nazra Moheameda nije bio uspešan.

Dramatièno je bilo i u Šarlotu, gde je trijumf gostima iz Portlanda – 80:77, oèajnièkim pokušajem sa devet metara doneo Nik Van Eksel. Van Eksel je završio sa 9 poena, a najbolji pojedinac Blejzersa bio je centar Džoel Pržibilja sa 19 koševa, 17 uhvaæenih lopti i 3 blokade.

Iznenadjenje veèeri priredili su Nju Orleans Hornetsi, koji su na svom parketu pobedili jedan od najboljih timova Istoka ove sezone, Vašington Vizardse – 98:96. Najefikasniji u pobednièkom timu bio je ruki Džej Ar Smit sa 18 poena, a odluèujuæe poene sa linije slobodnih bacanja, postigao je Den Dikau, 4,5 sekunde pre kraja. Kod Vizardsa, istakli su se Entuan Džejmison sa 30 poena i 12 skokova i Gilbert Arinas sa 34 pogotka. Arinas je doduše, promašio trojku za pobedu u poslednjoj sekundi utakmice.

XS
SM
MD
LG