Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://voa-8.chntva1-dc1.cscehub.com/mediastore/new_cellphones.jpg">Mobilni telefon sa muzièkim plejerom - novo nadmetanje vodeæih svjetskih proizvoðaèa - 2005-02-15


Industrija mobilne telefonije, pouèena ogromnim zahtjevom tržišta Apple-ovim iPod-om, namjerava da konzumentima uskoro ponudi aparate sa ugraðenim muzièkim plejerima.

Kompanija “Sony Ericsson” objavila je da æe se na tršištu uskoro pojaviti njen mobilni telefon sa plejerom - Walkmen - koji æe imati pristup muzièkom katalogu sestrinske firme u korporaciji, Sony BMG, druge najveæe muzièke kuæe u svijetu.

Vodeæi proizvoðaè mobilnih telefona “Nokia” objavila je istovremeno da je sa korporaciijom “Microsoft” sklopila sporazum na osnovu koga æe pretplatnicima biti omoguæeno da sa svojih PC raèunara “uèitavaju” muzièke fajlove u svoje telefone – po principu na kojem je bazirana veæina današnjih muzièkih plejera.

Korisnici Nokijinih aparat moæi æe i da koristeæi mobilnu mrežu, “skinu” muzièke fajlove i saèuvaju ih u svom telefonu, odakle ih kasnije mogu prebaciti u PC radi arhiviranja ili kreiranja kopmakt diskova. Na konferenciji za novinare tokom prvog dana 3GSM Svjetskog kongresa – najveæeg skupa predstavnika industrije mobilne telefonije, koji se održava Francuskoj, Nokia je predstavila i novi "3G" aparat koji pored plejera ima integrisan visoko kvalitetan stereo izlaz.

Nokia je na sajmu pprikazala 3 nova aparata: dva “3G 'smartphone” - 6680 i 6681, kao i 6101 telefon sa foto i video kamerama. Kapacitet diska za arhiviranje arhiviranje MP3 fajlova u telefonu je 1 gigabajt, tek èetvrti dio Apple-ovog mini iPod-a.

Na istom skupu Motorola je predstavila svoje nove modele ultra tankih “Razr” telefona, èiji je dizajn donekle popravio tržišnu poziciju kompnaije u protekloh godini.

Sony Ericsson je obznanio dva nova 3G telefona: K600 – dizajniran za biznis aplikacije poput videokonferencija i Z800i, sa MP3 plejerom. Sony Ericssonov Walkman telefon trebalo bi da poène da se prodaje u martu.

XS
SM
MD
LG