Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/voa_east_nba_vince_carter_bosnian.jpg">Sijetl savladao Finiks, dabl-dabl Rebraèe, Kingsi ponovo posrnuli - 2005-02-12


Vins Karter izbaèen je sa susreta protiv San Antonija zbog druge tehnièke greške, što mu se desilo po prvi put u karijeri.

Karter je došao u sukob sa Brusom Bovenom, koji je napravio faul slièan onom od prošle godine, kada se Karter povredio i zamalo propustio gotovo celu sezonu. Zvezda Netsa je naprosto "poludela" posle Bovenovog "postavljanja" ispod njega, pa su sudije jedva nekako uspele da ga zadrže. Posle kratkog veæanja dodelili su mu drugu tehnièku grešku. Nenad Krstiæ je u porazu od Sparsa izjednaèio svoj rekord karijere sa 17 poena, a samo su mu dva skoka nedostajala za dabl-dabl uèinak.

Kraj susreta u dvorani nije doèekao ni trener Klipersa Majk Danlivi, koji je iskljuèen 3,5 sekunde pre poslednjeg zvuka sirene. On je bio nezadovoljan sudijskom odlukom u poslednjem napadu Klipersa, tražeæi faul za svoju ekipu, ali su sudije ostale neumoljive. I pored odliènog uèinka Željka Rebraèe koji je zabeležio dabl-dabl uèinak uz 14 poena i 11 skokova, Klipersi su izgubili i èetvrtu utakmicu za redom, što se u noæi koja je za nama desilo i Sakramentu po prvi put od 2000. godine.

Sedam igraèa Sijetla sa dvocifrenim uèinkom bilo je dovoljno za pobedu protiv Finiksa. Vladimir Radmanoviæ u igru je ponovo ušao sa klupe i zabeležio sasvim solidan uèinak uz tri trojke iz pet pokušaja. Na parketu su bila èetvorica od šest uèesnika takmièenja u šutu za tri poena na narednoj NBA All-Star utakmici, a najbolji uèinak imao je upravo Radmanoviæ. Rièardson je trojke šutirao 6-13, Alen 3-8, dok Džonson iz dva pokušaja za "tri" nije uspeo da pogodi obruè.

U napetoj završnici u "Arko areni" više sreæe i spretnosti imala je ekipa Dalasa. Iako je Sakramento vodio minimalnom razlikom u poslednjem minutu susreta, Teksašani su uspeli da preokrenu rezultat delom i zbog nove kontroverzne odluke sudija na štetu "kraljeva" (priznata blokada Moblijevog šuta iako je lopta bila u silaznoj putanji), a delom i zbog poslednje akcije na meèu kada je Džejson Teri postigao koš a onda i dodatno slobodno bacanje za konaènih 113:115.

XS
SM
MD
LG