Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/voa_usa_videophone2_12may03_150_bosnian.jpg">Džepni video projektor - 2005-02-12


Današnji privrednici dobro znaju da se u poslovne pregovore ne ide bez dobro pripremljene prezentacije, obièno na leptop kompjuteru. Ali, još bolje je kada uz kompjuter ponesete video projektor, koji omoguæava da sliku sa kompjutera vide svi prisutni, projektovanu na neku pogodnu podlogu.

Takvi video-projektori su prilièno teški uredjaji, sa cenom znatno veæom od hiljadu dolara. Novi video-projektor japanske kompanije Micubiši, sa oznakom HC100U, prevazilazi obe ove barijere. Kao prvo, težak je svega nešto preko tri kilograma, a najveæa dimenzija mu je svega trideset santimetara. Uprkos tome, daje izvanredno jasnu sliku, sve do dijagonalne velièine od dva i po metra, posle èega kvalitet slike razumljivo opada. Ako ga umesto držanja na stolu trajno prièvrstite za tavanicu, sliku možete da okrenete kako ne bi bila projektovana naopaèke. HC100U može da projektuje sliku sa kompjutera, ali i iz video rikordera ili DVD plejera, što znaèi da æe se deca silno radovati ako ga donesete kuæi. Uostalom, kompanija Micubiši reklamira svoj mini video-projektor kao uredjaj koji može da se koristi u privredi, ali i u privatnim kuæama i stanovima. Ako se uzme u obzir da veliki televizori klasiènog tipa zauzimaju toliko mesta kao poprilièan komad nameštaja, onda ovakav video-projektor zaista predstavlja privlaènu alternativu. Oèekuje se da æe tržišna cena ovog uredjaja biti oko 1200 dolara.

XS
SM
MD
LG