Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/pool_16may02_bush_prayer_bk_150.jpg">Predsednik Buš je bio domaæin na redovnom molitvenom doruèku koji je održan u Vašingtonu - 2005-02-03


Predsednik Buš je ukazao da godišnji meðu-konfesionalni doruèak predstavlja fantastièan trenutak u amerièkoj prestonici, pošto sve podseæa da je molitva, u Americi, oduvek predstavljala jedan od najveæih simbola jednakosti.

«Ovom prilikom se zajednièki zahvaljujemo Bogu, za sve njegove blagoslove, bez obzira na naše poreklo. Mi meðu sobom prepoznajemo božansku žižu, koja svim ljudskim biæima daje uroðeno dostojanstvo i vrednost, bez obzira na religiju.»

Na molitvenom doruèku, koji je finansiran iz privatnih izvora, okupili su se kongresni lideri i politièari iz obe stranke, meðu kojima je bio i predsednièki kandidat Demokratske stranke, na proteklim izborima, senator iz Masaèuseca Džon Keri. Doruèku su prisustvovali i neki od najuticajnijih amerièkih verskih lidera, kao i predstavnici velikih korporacija, ali i diplomate i zvaniènici iz preko 100 zemalja. Meðu gostima su bila i dva strana predsednika – Rikardo Maduro iz Hondurasa i Mark Ravalomana sa Madagaskara. U svom obraæanju prisutnima, predsednik Buš je naglasio da molitveni doruèak predstavlja priliku za one koji imaju vlast da se podsete da je pravi izvor te vlasti Božiji blagoslov.

«Kroz druženje i molitvu, mi pokazujemo da je svaka vlast prolazna i da je njen konaèni smisao da služi Božijoj svrsi. A mi znamo da je potvrda te istine posebno prikladna kada se nalazite u srcu glavnog grada koji je sagraðen na ideju samo-uprave.»

XS
SM
MD
LG