Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/pool_bush_prayer_service_21jan05_210.jpg">Predsednik Buš prisustvovao službi u vašingtonskoj Nacionalnoj katedrali - 2005-01-21


Na poèetku prvog dana, svog drugog mandata, predsednik Buš je prisustvovao službi u vašingtonskoj Nacionalnoj katedrali.

Glas irskog tenora Ronana Tinana ispunjavao je Nacionalnu katedralu. U prvom redu su bili predsednik Buš i prva dama Lora Buš, kao i njihove æerke Barbara i Džena. Službi su prisustvovali i potpredsednik Rièard Èejni i njegova porodica, zatim èlanovi Kongresa, kao i èlanovi vašingtonskog diplomatskog kora. Sveštenik Bili Greem je od Boga zatražio blagoslov za predsednika Buša i potpredsednika Èejnija, na poèetku njihovog drugog mandata.

“Njihove naredne 4 godine skrivene su od nas, ali nisu skrivene od Tebe. Znaš sa kakvim izazovima i prilikama æe se suoèavati. Podari im èist um, toplo srce, smirenost usred meteža, ohrabri ih u trenutcima kada se obeshrabre i budi stalno uz njih.”

Veliki broj verskih lidera, koji su prisustvovali ovoj više-verskoj službi, govorili su o potrebi zaceljivanja politièkih rana, zaostalih od novembarskih izbora. Mark Kreig, sveštenik iz Teksasa, govorio je o osnovnim vrednostima koje Amerikance povezuju, bez obzira na njihova politièka ubeðenja.

“Mi smo saoseæajan narod, narod koji voli i mi smo moralni ljudi. Naša saoseæajnost nije liberalna niti konzervativna. Saoseæajnost je srce i duša svakog graðanina Amerike.”

Predsednik Buš nije govorio tokom današnje službe u Nacionalnoj katedrali.

XS
SM
MD
LG