Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/Finiks.jpg">Peti uzastopni poraz Finiksa, LeBron ušao u istoriju - 2005-01-20


U noæi izmeðu srede i èetvrtka dosadašnji lider NBA šampionata, Finiks, izgubio je po peti uzastopni i tako došao do uèinka 31-9 što je bilo dovoljno da košarkaši San Antonija pobedom nad Klipersima izbiju na èelnu poziciju sa trijumfom više.

LeBron Džejms na meèu protiv Portlanda na kom je postao najmlaði igraè NBA lige kome je pošlo za rukom da ostvari 'tripl-dabl'. U toj istoj noæi LeBron Džejms je sa 20 godina i 20 dan života postao najmlaði igraè ovog prestižnog nadmetanja kome je pošlo za rukom da ostvari "tripl dabl", èime je oborio šest godina star rekord Lamara Odoma kome je to uspelo kada je bio 34 dana stariji. Džejms je, naime, utakmicu protiv Portlanda okonèao sa 27 datih koševa, 11 uhvaæenih lopti i 10 uspešnih proigravanja saigraèa.

Kada je reè o košarkašima SCG ponovo je bolji od ostalih bio Nenad Krstiæ, ruki koji je u pobedi Nju Džerzija postigao 16 poena i imao èetiri skoka, tri asistencije i tri blokade za 33 minuta nastupa. Sliènog košgeterskog uèinka bio je Predrag Drobnjak èijih 11 poena i šest skokova nije bilo dovoljno da Atlanta napravi iznenaðenje i savlada O'Nilov i Vejdov Majami.

Saša Pavloviæ je opet dobio priliku da zaigra za Kavalirse, iskoristivši je ovog puta da postigne èetiri poena u pobedi nad Portlandom, a na pomenutom meèu sa San Antoniom Rebraèa nije uspeo da se nametne i pored èinjenice da je bio jedan od samo osam igraèa Klipersa koji su zaigrali protiv Sparsa. Reprezentativni centar SCG je konkurenta u svom timu imao u vidu Krisa Kejmana koji se razigrao protiv Dankana i kompanije (21p, 14sk), pa je Rebraèa na parketu proveo tek 16 minuta i pritom postigao èetiri koša.

XS
SM
MD
LG