Linkovi

Predrag Stojakoviæ pružio sigurno najslabiju partiju ove sezone - 2005-01-19


Posle 133 utakmice zaredom, na kojima je imao dvocifren uèinak, Predrag Stojakoviæ pružio je sigurno najslabiju partiju ove sezone, i ostao na jednocifrenom uèinku, ali su Kingsi, predvoðeni raspoloženim Krisom Veberom, posle dodatnih pet minuta pobedili Portland – 113:107.

Za nastavak trijumfalne serije «kraljeva», velike zasluge imao je i Katino Mobli, koji je ubacio 20 poena, uz 6 asistencija, ali je ponovo dominirao Veber sa 32 poena, 13 skokova, 6 asistencija i 4 ukradene lopte. Stojakoviæ je na parketu proveo 41 minut, ali ga je Ruben Paterson potpuno «izbacio» iz ritma, tako da je završio meè 6 poena, 4 skoka i 2 asistencije. Njegov dvocifreni niz bio je drugi aktivni u NBA ligi, iza Kevina Garneta, koji iza sebe ima 200 meèeva sa 10 i više poena. Ipak, Stojakoviæ je minut i 22 sekunde pre kraja produžetka postigao poslednje poene iz igre na utakmci, kojima je doveo Kingse u voðstvo 109:107. Kris Veber je u poslednjih 13 sekundi sa èetiri slobodna bacanja postavio konaèan rezultat.

Za razliku od Sakramenta, Sijetl je u svojoj «Ki Areni», posle produžetka poražen od Denvera - 116:110, iako je Vladimir Radmanoviæ ponovo pružio sjajnu partiju. Reprezentativac SCG igrao je 41 minut, bio najbolji strelac tima sa 25 poena, uz 9 skokova, 2 blokade, po jednu asistenciju i ukradenu loptu, ali je u dodatnih pet minuta dominirao najniži košarkaš NBA lige Erl Bojkins. Bojkins je oborio rekord NBA po broju poena u produžetku, pošto je od ukupno 21 pogotka svog tima ubacio 15! Nagitsi su bili bez Kenjona Martina, a tokom meèa povredio se i Karmelo Entoni. Meðutim, pored Bojkinsa, sjajan je bio i Markus Kembi sa 25 poena i èak 24 skoka.

Orlando je prekinuo pobednièku seriju zvaniènih šampiona Detroit Pistonsa i veæ sada došao do 21. trijumfa u sezoni, koliko je imao na kraju prošle sezone. Do konaènih 103:101, «magiène» su predvodili Stiv Frensis sa 32 poena, 12 skokova i 6 asistencija, i Hido Turkoglu sa rekordom sezone – 29 koševa. Turkoglu je pritom ubacio èetiri penala u samoj završnici, a pridošlica iz Sakramenta, Dag Kristi postigao je važnu trojku i odigrao sjajnu odbranu. Darko Milièiæ je oèekivano presedo ceo meè na klupi. U ostalim meèevima: Dalas – Vašington 137:120 i Hjuston – Indijana 74:87.

XS
SM
MD
LG