Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/NFL_logo_pd_eng_150_5jan03.jpg ">Pitsburg - Nju Ingland i Filaldefija - Atlanta u finalima konferencija NFL-a - 2005-01-17


Protekli sportski vikend u SAD protekao je u znaku polufinala po konferencijama u NFL ligi, a za razliku prethodne, prve runde plej-ofa, nije bilo iznenaðenja.

Najviše oèekivani duel, repriza prošlogodišnjeg finala AFC-a izmeðu Nju Ingland Pejtriotsa i Indijanapolis Koltsa, u potpunosti je pripala zvaniènim šampionima, koji su najbolji napad lige ostavili bez "taè-dauna". Bilo je 20:3 za Pejtriotse, koji su tako došli na korak od treæeg Superboula u poslednje èetiri godine. Drugu godinu zaredom na "Džilet Stadionu" u Foksborou padao je sneg u plej-ofu, a Pejton Mening, koji je tokom sezone oborio sve važnije rekorde NFL-a, bio je nemoæan protiv najbolje odbrane u ligi. U finalu AFC-a, Nju Ingland sledeæeg vikenda gostuje u Pistburgu, koji se u subotu namuèio protiv Njujork Džetsa – 20:17 posle produžetka.

U okviru finala NFC-a, u Filadelfiju stižu Atlanta Falkonsi. Tim iz Džordžije pregazio je Sent Luis u subotu – 47:17, dok su Iglsi, dan kasnije, relativno lako eliminisali Minesotu – 27:14. Poput Meninga, muèio se i kvoterbek Vajkingsa, Dante Kalpeper, koji je dozvolio igraèima Fildelfije da dva puta preseku njegovo dodavanje. Vajkingsi su pritom imali 78 jardi u kaznama, tako da su Iglsi, bez povreðenog Terela Ovensa, ali sa raspoloženim Donovanom Meknabom lako došli do èetvrtog uzastopnog finala konferencije. Prethodna tri su izgubili, od toga dva kod kuæe.

XS
SM
MD
LG