Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/krstic i sura.jpg ">Dabl-dabl Krstiæa, ragbi u Sakramentu  - 2005-01-14


Svega tri utakmice NBA sezone odigrane su u noæi izmeðu èetvrtka i petka po srednje evropskom vremenu, ali je uzbuðenja bilo na pretek.

Iako su u sastavu imali samo devet igraèa - pored Bobija Džeksona, za koga je sezona završena, na klupi su bili i Majk Bibi i pridošlica Katino Mobli - Sakramento Kingsi pobedili su goste iz Solt Lejk Sitija – 107:93. Peða Stojakoviæ bio je prvi strelac meèa sa 27 poena, po 3 skoka i asistencije i 2 ukradene lopte, a duel dva velika rivala obilovao je incidentima i grubostima. Najpre je u drugoj èetvrtini bivši centar Jute Greg Ostertag, koji od ovog leta igra u Kingsima, ostao bez zuba i zaradio nekoliko kopèi na gornjoj usni kada ga je laktom udario Kertis Borhard, da bi u treæoj èetvtrini Predrag Stojakoviæ na jedan grub faul Meta Harpringa uzvratio neèim što je izgledalo kao šamar. Obojica su zaradila tehnièke greške, a konaèno dva minuta pre kraja, Karlos Buzer teško je faulirao Morisa Evansa, koji je završio sa lakšim potresom mozga i 12 kopèi na glavi.

Nju Džersi je posle produžetka poražen u Hjustonu – 94:85, a Nenad Krstiæ ostvario je drugi "dabl-dabl" u NBA karijeri. Netsi su se dobro držali u regularnom toku meèa, a upravo Krstiæ, koji je za 45 minuta igre imao uèinak 15 poena, 10 skokova i 4 asistencije, obezbedio je produžetak zakucavanjem preko Jao Minga, 24 sekunde pre kraja. Poslednji napad domaæih nije uspeo da realizuje Dejvid Vesli, a u dodatnih pet minuta presudili su Džuan Hauard sa osam poena i fenomenalni Bobi Sura. Sjajno šutersko veèe, tokom koga je oborio svoj rekord karijere postigavši 35 poena, Sura je krunisao trojkom minut pre kraja produžetka koja je srušila sve nade Netsa.

A dugo oèekivani duel Kobija Brajanta i Lebrona Džejmsa izostao je zbog po svemu sudeæi ozbiljnije povrede zvezde Lejkersa , veæ u prvoj èetvtrini sinoænje utakmice. Posle jednog promašaja Mekinisa, Brajant je uhvatio loptu i doèekao se na nogu Ajre Njubla, posle èega je nekoliko minuta ležao na parketu, da bi ga na kraju izneli Devin Džordž i Brajan Grent.

Posle utakmice Brajant je rekao da ga skoèni zglob boli mnogo i da æe se njegova pauza verovatno meriti nedeljama, iako prvi rentgenski snimak nije pokazao prelom niti neko ošteæenje. On je dodao da mu je ovo verovatno najteža povreda u karijeri, ali i izrazio zadovoljstvo što su njegovi saigraèi uspeli da izbore trijumf i bez njegove pomoæi.

Lebron Džejms obišao je Brajanta u poluvremenu i poželeo mu brz oporavak, a u razgovoru sa novinarima rekao je da mu je Brajant – idol. Džejms je po ko zna koji put ove sezone bio na pragu "tripl-dabla", završio meè sa 28 poena, 13 skokova i 9 asistencija, ali je promašio trojku za trijumf i Kavsi su na kraju poraženi – 98:94. U Brajantovom odsustvu, teret meðu Lejkersima izneli su Lamar Odom sa 24, Keron Batler sa 21 i Kris Mim sa 13 poena.

XS
SM
MD
LG