Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/poc_splash_r1_r2c3.jpg">Pregled odabranih drama koje izlaze iz Holivuda tokom 2005. godine - 2005-01-12


U novom filmu Rona Hauarda okupljena je tzv. All Star Ekipa koju predvodi dobitnik Oskara Rasel Krou. 'Cinderella Man' je prièa o legendarnom bokseru Džimu Bradok, koji je postao heroj u Americi u kojoj je tada heroj itekako bio potreban - u vreme velike krize 1935.Naime, Bradok, posle odliène karijere, ali i poslednjih nekoliko teških poraza, odlazi u penziju i poèinje da se bavi manje plaæenim poslovima. Meðutim, zbog sve veæe krize, Bredok biva prinudjen da se vrati u ring, a njegova prva povratnièka bitka j eprotiv jednoh od najboljih boksera sveta. Naravno, popularni ”Cinderella Man“ ili ”Èovek iz bajke” dobija meè, ali ubrzo mora de se sastane sa poznatim Maksom Birom koji je u ringu ubio dvojicu boksera. 'Cinderella Man' dolazi u bioskope u Americi 3. juna.

'The Weather Man' ili ”Èovek sa vremenske prognoze” je novi film Gora Verbinskog, reditelja ”Pirata sa Kariba”. Nikolas Kejdž tumaèi Dejva Spitza, popularnog voditelja vremenske prognoze, koji je svestan toga da se njegov posao ne zasniva na pravom poslu meteorologa veæ na èitanju promptera. To verovatno ne bi bio problem da je Spitz zadovoljan drugim aspektima svog života, recimo privatnim: upravo je prošao kroz veoma bolan razvod, njegovi odnosi sa decom nisu baš najbolji, a i ostac mu je lošeg zdravlja. Pored Nikolasa Kejdža u filmu ”Èovek sa vremenske prognoze” se pojavljuju Majkl Kejn i Houp Dejvis.

Semjuel L Džekson pojavljuje se uskoro u novom filmu Film je uradjen po istinitom dogadjaju, a kao što naslov govori, glavni junak je Karter, trener jednog školskog basketbol tima u Kaliforniji. Karter je postao poznat po tome što je insistirao na tome da èlanovi njegovog tima ne smeju da zapostavljaju ocene u školi, pa je s tim u vezi, jednom prilikom zakljuèao sve igraèe u gimnastièkoj sali kako bi ih naterao da uzmu knjige u šake. Karter je bio spreman da otkaže sve utakmice u sezoni jer 15-orica od 45-orice èlanova tima nisu prošli standardne školske testove. Mnogi nisu odobravali ovekve Karterove mere, koje su uspešno uticale samo na nekolicinu djaka meðu kojima je Karterov sin Damjan koji je kasnije primljen na Akademiju Vest Point. U filmu ”Trener Karter“ malu epizodnu ulogu ostvarila je i hip-hop princeza Ašanti.

XS
SM
MD
LG