Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://voa-8.chntva1-dc1.cscehub.com/mediastore/california_gov_23Nov03_speng_150jpg.jpg">Najmanje osam ljudi poginulo u velikom nevremenu koje je zahvatilo jug Kalifornije - 2005-01-10


Automobil jednog èovjeka je najprije probio bankinu, potom se prevrnuo i survao u nabujali potok. Spasioci su uspjeli da spasu njegovo dvoje djece. Meðutim, njega je bujica odnijela i bukvalno ostavila bez gaæa. Na kraju – ipak je spašen.

Nisu svi u talasu nevremena koji je pogodio Kaliforniju bili iste sreæe. Jedan stanovnik Malibua poginuo je kada je automobilom sletio u okean, dok je odron na drugom kraju grada usmrtio jednog beskuænika na spavanju. U odronu zemljišta stradala je i ova kuæa od 500 kvadratnih metara u Studio Sitiju. Vatrogasci su spasili vlasnika i njegovo dvoje djece.

Jakom kišom i poplavama uslovljena je i obavezujuæa evakuacija kampa u Snata Klari, a inaèe mirna istoimena rijeka - Santa Klara – izlila se is korita i poplavila obale.

Jedan od stanovnika kaže da se vodostaj poveæao odjednom, i da je voda u njegovo dvorište nanijela kante za smeæe i jedan automobil iz komšiluka.

U planinskim predjelima palo je više od 3 metra snijega. Zatvorene su saobraæajnice, a najavljeno je da æe pasti još 60 cm sniježnog pokrivaèa.

XS
SM
MD
LG