Linkovi

<img align=left border=1 width=100 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/220_technology.gif">Tropski raj bez opasnosti od cunamija - 2005-01-03


Posle katastrofalnih zemljotresa i cunamija u Indijskom okeanu, mnogi ljubitelji tropskih plaža dva puta æe razmisliti pre nego što se odluèe za putovanje u ta i slièna podruèja.

Za plašljive, a možda i za one koji sanjaju o kolonizaciji negostoljubivih planeta, u srcu Evrope nedavno je otvorena velika tropska plaža pod veštaèkim svodom. Propala nemaèka firma za proizvodnju teretnih cepelina, zvana Kargo lifter, otvorila je u svom gigantskom hangaru veštaèki tropski raj, kakav je nekada mogao da se vidi samo u nauènofantastiènim filmovima. Po ceni od svega deset do dvadeset eura možete tri sata da se do mile volje izležavate na plaži, kupate u predivnoj, bistroj i toploj vodi, uživate u zabavnom programu, probate tropske specijalitete, pa èak i da pocrnite. Hangar dugaèak 360, širok 210 i visok 107 metara, sa korisnom površinom ravnom površini 8 fudbalskih terena, nalazi se na 50 kilometara južno od Berlina. U njemu vlada stalna temperatura od 25 stepeni, na plažama je za deset stepeni toplije, dok je temperatura vode oko 30 stepeni. Svuda oko plaža posadjeno je pravo tropsko rastinje. Specijalne lampe simuliraju tropsko sunce od 6 ujutro do 6 uveèe, a pod njihovom svetlošæu može i da se pocrni. Na nekoliko mesta nudi se i zabavni program, a restorani nude prigodnu hranu i piæa. Ovaj tropski raj otvoren je preko cele godine, a kiše, lošeg vremena, ili nedajbože cunamija, garantovano nema. Ako vas zanimaju fotografije i detalji, adresu æete naæi na sajtu:

http://www.my-tropical-islands.com/engl/paradies-e.htm

XS
SM
MD
LG