Linkovi

<img align=left border=1 width=80 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/usairways_logo_150h.jpg">Amerièki sekretarijat za saobraæaj otvara federalnu istragu o kašnjenjima i otkazanim letovima  - 2004-12-28


Dve velike aviokompanije u èijem su radu nastali problemi obeæale su da æe saradjivati u istrazi.

Problemi Comair-a i US AIRWAYS-a nastali proteklog vikenda i dalje ostavljaju posledice na putnike širom SAD. Ogranak Delte, Comair, u ponedeljak je realizovao samo 60% svojih letova... nakon što je kvar kompjuterskog sistema doveo do otkazivanja gotovo svih 2300 letova prošlog vikenda.

COMAIR kaže da æe oèeti da leti punim kapacitetom za dva dana. USAIRWAYS za to vreme pokušava da svojim putnicima vrati poslednje od oko 10,000 kofera i torbi koji su izgubljeni u zbrci prošlog vikenda. Torbe su poèele da se nagomilavaju ovog vikenda kada se više desetina nosaèa prtljaga na Filadelfijskom aerodromu nije pojavilo na poslu javivši da su bolesni. Posada sa aviona USAIRWAYS-a takodje se masovno pozivala na bolest ... što je dovelo do stotina otkazanih letova. Zato njihov sindikat sada dobija brojne žalbe ogorèenih klijenata.

Majk Flores iz Asocijacije èlanova posade kaže da je èinjenica da neki ljudi nisu došli na posao, ali da su zato oni koji rade svoj posao postali meta gnevnih putnika.

Analitièari kažu da æe se, sve dok aviokompanije nastavljaju da smanjuju plate i beneficije zaposlenih, ovakvi potezi ponavljati... što znaèi da putnike oèekuju nove nevolje.

XS
SM
MD
LG