Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://voa-8.chntva1-dc1.cscehub.com/mediastore/voa_robinson_mike_moore_24jun04_150.jpg">Amerièka farmaceutska industrija na udaru novog dokumentarca Majkla Mura - 2004-12-27


Božiæni vikend obeležio je film Meet the Fockers, ali pre pregleda najuspešnijih filmova za ovu nedelju, saznaæete šta novo sprema kontroverzni reditelj Majkl Mur.

Majkl Mur ponovo je u akciji – a ovog puta neka se èuvaju farmaceutske kompanije! Na meti slavnog dokumentariste do sada su bili General Motors, lobi za posedovanje oružja, i predednik Buš a sada od njega treba da strepi zdravstveni sistem, ukljuèujuæi kompanije za zdravstveno osiguranje, Agenciju za kontrolu hrane i lekova, i farmaceutske kompanije. Kako prenosi LA Times, najmanje šest kompanija za proizvodnju lekova izdalo je takozvano «upozorenje na Mura», savetujuæi zaposlene da se èuvaju reditelja i izbegavaju odgovor na svako pitanje koje uputi direktorima korporacija.

Posle Rene Zelveger i Roberta de Nira, sada i 16-godišnja Sara Stil spada u glumce koji su se primetno ugojili za svoje uloge. Sara je morala da dobije skoro 10 kg da bi igrala debeljuškastu æerku Adama Sendlera i Tie Leoni u filmu Spanglish. Ona kaže da nije imala poseban sistem ishrane nego je hrana na snimanju bila tako dobra da je to bilo dovoljno za gojenje. Sara dodaje da je zahvalna što joj je uloga Bernis pružila šansu da skrene pažnju na gojaznost kod tinejdžera, što je tema kojom se filmovi ne bave dovoljno.

A komedija «Meet the Fockers» ne samo što je šampion na blagajnama ovog vikenda nego je i postavila novi rekord. Film o mladom paru i njihovim roditeljima zaradio je gotovo 45 miliona dolara, što je rekordna zarada za jednu božiænu premijeru. Prošlonedeljni prvi film Serija nesreænih dogadajaja pao je na treæe mesto, dok je na drugom komedija Fat Albert.

XS
SM
MD
LG