Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/Atlanta.jpg ">Atlanta prekinula crnu seriju, Drobnjak 20 poena, 9 skokova - 2004-12-07


Proteklo veèe u NBA ligi obeležio je povratak na parket Džejsona Kida, prvi trijumf Klipersa u produžetku ove sezone, kao i prekid crne serije Atlanta Hoksa, za šta je velike zasluge imao i Peða Drobnjak.

Do prve pobede u poslednjih deset meèeva Atlanta Hoksi stigli su u neizvesnoj završnici, u kojoj je dominirao ruki Džoš Smit. Predrag Drobnjak pružio je najbolju partiju sezone, ubacio 20 poena, uz 9 skokova i jednu blokadu za 29 minuta igre, ali ga je trener Vudson u završnici iz taktièkih razloga ostavio na klupi. Pomenuti Smit, 17. pik sa poslednjeg drafta, ostvario je prvi "dabl-dabl" u karijeri – 11 poena i 10 skokova. Osam pogodaka 19-godišnji momak, koji je inaèe i roðen u Džordžiji, postigao je u poslednjoj èetvtrini, a njegov koš 17 sekundi pre kraja i blokada nad Eronom Mekkijem doneli su Hoksima drugi trijumf u svojoj dvorani ove sezone.

Mnogo uzbuðenja bilo je i u Nju Džersiju, na ovosezonskom debiju Džejsona Kida, koji je prvih 16 utakmica svog tima propustio zbog operacije levog kolena obavljene u letnjoj pauzi. Kid je za 21 minut imao 10 poena, 6 skokova, 3 asistencije, ali i 6 izgubljenih lopti, a Netsi su prvi put u ovom šampionatu "vezali" dva trijumfa – 88:86 protiv Toronta. Nenad Krstiæ igrao je 17 minuta, nešto slabije šutirao iz igre 1-5 za ukupno 3 poena, ali je imao rekord karijere 9 skokova, 3 asistencije, po jednu ukradenu loptu i blokadu. Sedam sekundi pre kraja odluèujuæi koš postigao je najbolji pojedinac susreta Rièard Džeferson, koji je završio susret sa 26 poena, 9 skokova i 8 asistencija. U preostalom vremenu Vins Karter, najefikasniji kod poraženih sa 22 pogotka, promašio je šut za produžetak.

Za razliku Atlante i Nju Džersija, u Los Anðelesu su odigrana dva produžetka, a Klipersi su prvi put u èetiri takva meèa uspeli da trijumfuju – 99:93 protiv Šarlot Bobketsa. U dodatnih deset minuta domaæi su igrali bez najboljeg igraèa Eltona Brenda, koji je isljuèen zbog namernog udaranja Emeke Okafora, ali su Kori Mageti (33 poena, 4 u drugom produžetku, 11 skokova), Bobi Simons (16 koševa, 9 uhvaæenih lopti) i Majki Mur, uz pomoæ Marka Jariæa, imali koncentraciju u produžetku. Jariæ je završio sa 8 poena, 7 skokova, 5 ukradenih lopti i 10 asistencija, od kojih je ona Majkiju Muru na poèetku drugog produžetka ušla meðu 10 najboljih poteza veèeri na TV mreži ESPN.

Zvanièni šampioni detroit Pistonsi konaèno su pokazali pravo lice na gostovanju u Dalasu i "poèistili" domaæe Mevse – 101:85. Darko Milièiæ igrao je dva minuta i bio precizan u jedinom pokušaju iz igre.

Slièno Dalasu prošao je i Èikago u svom "Junajted Centru" protiv San Antonija – 91:75, a još gore Juta, u "Delta Centru" protiv Majamija – 100:80. Šakil O'Nil postao je 31. igraè u istoriji NBA sa preko 10.000 skokova.

Denver je protiv Orlanda pitanje pobednika rešio veæ posle prvog poluvremena, kada je bilo 68:46. Na kraju - 115:102, dok su Voriorsi do trijumfa nad Bostonom u Ouklendu - 110:106, stigli tek u završnici.

XS
SM
MD
LG