Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/ourworld_google_paid_listings_200_12apr04.gif">Na pomolu internet pretraživaè za TV sadržaje - 2004-12-01


Ljubitelji televizije uopšte, a naroèito oni koje zanimaju neki posebni video sadržaji - gledajte da se, ako možete, što pre pretplatite na brzu vezu za internet.

Najpopularniji svetski pretraživaè interneta Gugl, softverski gigant Majkrosoft i internet servis Jahu, tiho razvijaju internet pretraživaèe za video sadržaje. Za one koji još ne znaju, mnoge velike i male televizijske kuæe i video studija, širom sveta, ukljuèujuæi Glas Amerike, emituju svoje programe i preko interneta. Ako imate brzu vezu sa tom kompjuterskom mrežom, i ako vas ona ne košta mnogo, lako možete da na svom monitoru posmatrate televizijske programe iz celog sveta. Ogromna prednost je u tome što mnogi od tih programa mogu da se gledaju kada je vama zgodno, a ne samo u trenutku kada se emituju.

Mnoštvo drugih internet sajtova sadrži kraæe ili duže video snimke raznih dogadjaja. Pošto su kablovske televizijske kompanije èesto istovremeno i provajderi za internet, svi u tome vide ogromno potencijalno tržište. Doduše, i sada postoji moguænost da se za njima traga, ali prilièno zaobilaznim putem, koji traži dosta vremena. Novi pretraživaè trebalo bi da uz ponudjene adrese ima i veæ skinute kratke odlomke programa kako bi korisnik brzo mogao da ustanovi da li je medju njima baš onaj sadržaj koji traži. Ako uzmemo u obzir najavljene nove èipove, deset puta brže od postojeæih, posmatranje televizije preko interneta ne zvuèi više kao daleka buduænost.

XS
SM
MD
LG