Linkovi

Kingsi poraženi kod kuæe, Sijetl i Klipersi nastavljaju sa pobedama - 2004-11-29


U noæi izmeðu nedelje i ponedeljka po srednje-evropskom vremenu odigrano je sedam utakmica najjaèe košarkaške lige sveta, a nastupila su i èetvorica košarkaša iz SCG, sa poloviènim uspehom. Pobede su ostvarili Soniksi Vladimira Radmanoviæa i Klipersi Marka Jariæa, dok je Sakramento Peðe Stojakoviæa, poražen na svom parketu od Minesote, a Nju Džersi Nenada Krstiæa u Portlandu.

U duelu lidera dve konferencije, Sijetl je naneo tek drugi poraz Indijani u poslednjih pet meèeva, koliko Pejsersi igraju bez trojice najboljih igraèa, suspendovanih posle velike tuèe sa navijaèima u Detroitu. Oèekivano, gosti iz Indijane popustili su u završnici, pre svega zbog kratke klupe, koju su rezervisti domaæih nadigrali sa 45:4. Rašar Luis bio je najefikasniji sa 22 poena, Rej Alen je uz 19 koševa imao i rekord sezone 9 asistencija, a velike zasluge za konaènih 103:95 imao je i Vladimir Radmanoviæ sa 14 poena i 8 skokova za 27 minuta igre.

Drugi put u poslednje tri veèeri i treæi put ovog meseca Majk Danlivi senior bio je uspešniji od svog sina, a Klipersi su osigurali da prvi put od 1992. godine mesec novembar završe sa pozitivnim skorom. Posle sinoænjih 103:91 protiv Golden Stejta, Klipersi imaju skor 8-6, pred veèerašnji duel sa Klivlendom, poslednji u ovom mesecu. Marko Jariæ ponovo je bio odlièan sa 16 poena, 11 asistencija, 7 skokova i 4 ukradene lopte za 40 minuta igre, dok se Rebraèa za tri minuta nije upisao.

Prvi poraz ove sezone u svojoj dvorani Sakramento Kingsi su doživeli protiv tima koji ih je proletos eliminisao u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije. Minesota je vodila veæim delom susreta i na kraju zasluženo trijumfovala sa 121:110, iako je nešto manje od tri minuta pre kraja bilo neizvesnih 106:104. Pošto se pokvario sat za merenje vremena, gosti su napravili 11:0 seriju i rešili meè. Peða Stojakoviæ ubacio je 22 poena, sve u prve tri èetvrtina, uz 4 skoka za 37 minuta igre.

Netsi su doživeli i deveti uzastopni poraz, u izuzetno ružnoj utakmici u Portlandu. Na putu do konaènih 83:81, dva tima su odigrala skandalozno prvo poluvreme u kome su sa ukupno 55 poena izjednaèili negativan rekord lige, dok je rezultat 10:9 na kraju prvog kvotera bio drugi najslabiji u istoriji. Nenad Krstiæ igrao je 12 minuta, postigao 4 poena sa linije penala, imao po 3 skoka i blokade.

Nekoliko sati posle Klipersa, Lejkersi su u "Stejpls Centru" pobedili Nju Orleans – 89:76 i izjednaèili se sa gradskim rivalom na deobi treæeg mesta u diviziji Pacifik. Kobi Brajant je imao nekoliko prilika za atraktivna zakucavanja, a jednu je i propustio, da bi na kraju završio sa 20 poena, 7 asistencija i 6 skokova. Vlade Divac ovog puta nije ulazio u igru.

U ostalim utakmicama, ovdašnji Vizardsi trijumfovali su u Torontu posle produžetka – 114:109, uz prvi "tripl-dabl" Lerija Hjuza u karijeri (33 poena, po 10 skokova i asistencija), dok je Majami uz dosta sreæe savladao Boston na Floridi – 106:104.

XS
SM
MD
LG