Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/Memfis.jpg ">Hjubi Braun podneo ostavku, Marko Jariæ nepogrešiv protiv Netsa - 2004-11-26


Najstariji trener u NBA ligi Hjubi Braun objavio je da se povlaèi sa klupe Memfis Grizlija. Sedam meseci pošto je dobio trofej namenjen zvanièno najboljem struènjaku sezone, 71-godišnji Braun, naveo je zdravstvene probleme kao razlog svoje ostavke, a zameniæe ga dosadašnji pomoænik Lajonel Holins. Inaèe, na Dan zahvalnosti u NBA ligi su odigrane samo dve utakmice.

Posle tri uzastopna poraza, Klipersi su u svojoj dvorani pobedili Nju Džersi – 101:88, a najbolji na parketu bio je Marko Jariæ sa 23 poena, uz šut iz igre 6-9, èetiri trojke iz pet pokušaja i 7 od 8 sa linije slobodnih bacanja. Pored toga plejmejker Klipersa je za 42 minuta igre imao i 6 asistencija, 4 skoka, rekord karijere - 3 blokade, i jednu ukradenu loptu. Ovim trijumfom Klipersi su ponovo došli na 50 odsto uspešnosti, dok je Nju Džersi, posle sedmog uzastopnog poraza na samom dnu Istoène konferencije, bolji jedino od Èikaga. Željko Rebraèa je ceo meè presedeo na klupi, dok je Nenad Krstiæ u igru ušao minut i 20 sekundi pre kraja i postigao prvi koš iz igre u NBA karijeri.

Pejsersi bez suspendovanih Artesta, Džeksona i O'Nila, nastavljaju da prijatno iznenaðuju svoje navijaèe. Posle Bostona, Indijana je pobedili i Minesotu – 106:102, a zvezda veèeri, još jednom je bio plejmejker Džamal Tinsli. 26-godišnji Njujorèanin ubacio je 20 poena, uz rekord sezone 14 asistencija, 7 skokova i 5 ukradneih lopti. Odlièno su mu pomagali Ostin Krouzir sa 25 koševa i 11 skokova i pobednik poslednjeg takmièenja u zakucavanju Fred Džons, koji je završio sa 17 pogodaka. Kod poraženih, Kevin Garnet je prvi put ove sezone promašio "dabl-dabl" - 23 koša i 9 uhvaæenih lopti.

XS
SM
MD
LG