Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/nba_logo_150_eng_7jan04.jpg">Bulsi zainteresovani za usluge Peðe Stojakoviæa - 2004-11-17


List navodi da su Stojakoviæ i trener Bulsa Skot Skajls prijatelji od 1996, kada su zajedno igrali u Grèkoj, ali i da Stojakoviæ nije htio da kaže ništa o planovima da preðe u Èikago – gdje je, navodno, ljetos tražio da bude trejdovan.

Kada za protivnika imate raspucane Sijetl Supersonikse – samo vas èudo može spasiti od poraza. A takvo se èudo nije dogodilo sinoæ u Vakovija Centru, uprkos vrlo solidnoj igri domaæih Siksersa. Od ukupno 18 - Rej Alen je ubacio 7, a Vladimir Radmanoviæ 6 trojki za trijumf Soniksa 108 – 95. Sijetl je tako, poslije dvije nedjelje nadmetanja u NBA ligi i sedam uzastonih trijumfa – najuspješnija ekipa u ligi.

Od igraèa iz Srbije i Crne Gore, izuzetno raspoložen sinoæ je bio i Marko Jariæ – u pobjedi Klipersa nad Reptorsima iz Toronta Jariæ je bio najbolji na terenu sa 23 poena, 8 asistencija, 7 skokova. Tim koji vodi Majk Dan Livi ove sezone igra solidno – 5 pobjeda i 3 poraza, a narednu priliku za dokazivanje imaæe veæ veèeras kada igraju protiv mnogo slavnijeg gradskog rivala – Lejkersa. Kažimo da je i Vlade Divac najavio povratak na teren, vjerovatno poslije predstojeæeg vikenda.

Kingsi iz Sakramenta su konaèno došli do poloviènog uèinka - po 4 pobjede i poraza. Ponajviše zahvaljujuæi seriji utakmica u Arko Areni, što ekipi Rika Adelmana pruža više vremena za trening i uigravanje. Sinoæ su poraženi Bulsi iz Èikaga, ekipa koja ove sezone još ne zna za pobjedu – 113:106. Peða Stojakoviæ bio je najefikasniji – 29 poena, a pratili su ga Bibi sa 27, Bobi Džekson sa 20 i Veber sa 19 poena, 13 skokova i 6 asistencija.

Dalas je u ovoj sezoni tek drugi put poražen - kod kuæe, od Finiksa 107:101. Gosti su slavili zahvaljujuæi odliènoj partiji bivšeg Maverika Stiva Neša koji je pored 17 poena zabilježio i 18 asistencija. Pomogao mu je Amare Stodemajer sa èak 34 poena. U poraženom timu, bolji od ostalih bili su Novicki sa 20 i Stekhaus sa 21 poenom. U ostalim utakmicama, Atlanta je savladala Hjuston sa 88:84. Juta je bila bolja od Bobketsa u Šarlotu 107-105, dok je Minesota kod kuæe slavila protiv Majamija 108-97.

XS
SM
MD
LG