Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/serbian_09nov04_tv_150.jpg">Da li vas nerviraju televizori na svakom æosku? - 2004-11-09


Poznato je da su Amerikanci veliki ljubitelji televizije. Proseèni Amerikanac gleda èak èetiri i po sata dnevno gleda televizijski program.

U Sjedinjenim Državama skoro da nema èekaonice, perionice veša, toèionice piæa, kladionice, mehanièarske radionice ili bilo kakve druge ...ionice u kojoj ne trešti neki televizor. 47-godišnji inženjer Miè Altman se nervirao, nervirao... a kada mu je jednoga dana pukao film, seo je i konstruisao minijaturni daljinski upravljaè koji može da iskljuèi svaki televizor. Naprava je preko noæi postala bestseler i Mièova kompanija Kornfild elektroniks jedva stiže da odgovori na sve narudžbe. Daljinac nazvan Ti-vi bi gon, napravljen tako da može da služi i kao privezak za kljuèeve, ima samo jednu elektronsku funkciju - iskljuèivanje TV prijemnika. Kada se pritisne dugmence, njegov infracrveni predajnik u roku od 69 sekundi emituje jedan za drugim oko 200 kodova za iskljuèivanje svih poznatih modela televizora. Ali, kako kaže kompanija, redosled kodova je takav da se 90 odsto prijemnika iskljuèuje veæ tokom prvih 17 sekundi. Na evropskom modelu to vreme je još kraæe - svega 12 sekundi. Uredjaj je potpuno bezbedan i ne ošteæuje televizore, a kao što rekosmo prodaje se u dva razlièita modela - za evroazijske i za evropske televizore, koji imaju razlièite kodove. Ti-vi bi gon košta 15 dolara, plus poštarina. Ako i vas nerviraju trešteæi televizori, adresu æete naæi na našem sajtu: voanews.com/serbian.

XS
SM
MD
LG