Linkovi

Ou tu Konekt - 2004-10-19


Vlasnici Internet kompanije «Ou tu Konekt» su Tim i Robin O Liri. Pre 3 godine Timu je na pamet pala ideja da besplatni bežièni Internet ponudi svima koji borave u centru Sent Luisa.

«Vozio sam se kroz grad i video neke ljude kako sede na trgu sa leptopima u krilu. Tada nije bilo bežiène mreže i oni su najverovatnije pisali neki dokument ili nešto slièno.»

Njegova firma je ubrzo krenula da Sent Luis uvodi u 21. vek.

«Zahvaljujuæi postojanju naèina za bežièni pristup internetu, koji nema geografskih ogranièenja u blizini velikih gradova, poèeli smo da gradimo vaj-faj mreže za one delove Sent Luisa gde nije bilo kejbla ili DSL-a.»

Oni su bilo dosta uspešni u izgradnji manjih mreža, ali su ubrzo poželeli da naprave i mnogo veæu mrežu koja bi trebala da pokriva ceo centar Sent Luisa.

«Sastali smo se, objasnio sam im šta hoæu da uradim i zašto to želim da naparavim i tako smo krenuli.»

Jako malo gradova na svetu nude besplatan bežièni pristup internetu – pa je izgradnja mreže za Sent Luis bila veliki iazazov.

«Gradu se dopala ideja da mogu da se hvale kako svi iamju besplatan Internet.» Iako kompanija «Ou tu Konekt» veæ sada pokriva teritoriju od èak 42 gradska bloka, planira se i dalje širenje mreže.

«Uvek radimo na tome da proširimo naš servis, da pomognemo gradu i da pomognemo sebi.»

Zahvaljujuæi kompaniji «Ou tu Konekt» Sent Luis može da se pohvali da se nalazi na èelu novih tehnologija, a kako se broj novih vaj-faj korisnika bude širio, tako æe se širiti i poslovna saradnja.

XS
SM
MD
LG