Linkovi

Grent Hil kao u najboljim danima, porazi Pistonsa i Soniksa - 2004-10-18


Pre nekoliko godina jedan od najboljih košarkaša NBA lige Grent Hil konaèno je podsetio na te dane u treæoj pripremnoj utakmici Orlanda ove sezone i sa 20 poena, 6 skokova i 5 asistencija doveo "magiène" do prvog trijumfa u predsezoni. Domaæi su iskoristili povredu skoènog zgloba Nemca Dirka Novickog, koji je izašao u treæoj èetvtrini i trijumfovali ubedljivo – 114:93. katino Mobli je ubacio 22 poena, a Stiv Frensis bio vrlo blizu "tripl-dabla" sa 15 poena, 13 asistencija i 8 skokova.

Posle poraza na Floridi, zvanièni šampioni Detroit Pistonsi izgubili su i u svojoj dvorani od Minesote – 76:70, ali u mnogo neizvesnoj završnici nego što to konaèan rezultat pokazuje. Nešto više od minut pre kraja rezultat je bio izjednaèen, a onda su ruki Vulvsa Kasib Pauel i Majkl Olovokendi prelomili meè. Pauel je završio sa 8 poena, 7 skokova i 8 asistencija, a Olovokendi sa "dabl-dablom" - 10 poena i 12 skokova. Kod poraženih, Darko Milièiæ je za 25 minuta imao 5 poena, po 3 skoka i asistencije, ukradenu loptu i blokadu.

Sijetl je poražen od Jute – 100:84, uz 13 poena Vladimira Radmanoviæa, koji je ovog puta promašio svih pet šuteva van linije za tri poena.

Posle poraza od Sijetla, Lejkersi su ostvarili prvi trijumf u predsezoni – 94:80 protiv Golden Stejt Voriorsa. Kobi Brajant je bio sreæan što vidi doskorašnjeg saigraèa i dobrog prijatelja Derika Fišera, a onda je pružio sjajnu partiju, uprkos lošem šutu iz igre (3-10). Brajant je za 31 minut ubacio 23 poena, pogodivši 17 od 19 slobodnih bacanja, imao je šest skokova i osam asistencija. S druge strane, Fišer je bio najbolji sa 15 poena i 6 asistencija, dok je Džekjson Rièarsdson završio sa 14 koševa. Brajant je isto toliko ubacio u treæoj èetvtrini, koju su Lejkersi završili serijom 15:0 i tada praktièno "prelomili" utakmicu. Vlade Divac ni ovaj put nije bio u sastavu zbog povrede leða, a u startnoj špetorci odlièno ga je zamenio Kris Mim, sa 14 poena, 6 skokova i 2 blokade za 28 minuta. Inaèe, veoma dobru partiju pružio je i mladi Slovenac Saša Vujuaèiæ, koji je za 22 minuta ubacio 12 koševa, bez promašaja za tri poena (3-3), imao 6 asistencija i 4 skoka.

Filadelfija je trijumfovala u Kanadi protiv Reptorsa – 108:103, iako je prva zvezda Siksersa, Alen Ajverson, na parketu bio samo 11 minuta. Ajverson je u drugoj èetvrtini iskljuèen jer je sa klupe prigovarao sudijama. Uprkos maloj minutaži, Ej Aj je uspeo da bude jedan od petorice dvocifrenih u svom timu, koji je imao vrlo ujednaèen košgeterski uèinak. Najefikasniji kod poraženih bio je Moris Piterson sa 26 poena, dok je Vins Karter igrao samo 18 minuta i završio sa 7 koševa.

XS
SM
MD
LG