Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/ap_iraqramadi_ussoldier_16oct04_150.jpg">Nastavljene borbe amerièkih snaga i pobunjenika u i oko Faludže - 2004-10-17


Amerièke snage vodile su borbe protiv iraèkih pobunjenika u i oko Faludže, zapadno od Bagdada. Oèevici kažu da su sukobi prestali pred kraj dana. Bolnièki funkcioneri su saopštili da su tri osobe ubijene u sukobima.

Inaèe, devet iraèkih policajaca, koji su se vraæali sa obuke u Jordanu, ubijeno je u zasedi južno od Bagdada. Predstavnik iraèke policije u Karbali rekao je da je kombi u kojem su se vozili policajci napadnut iz zasede u blizini mesta Latifije, a da su napadaèi pobegli.

U odvojenom incidentu, otvorena je minobacaèka vatra ne jedan stadion u bagdadskoj èetvrti Sadr Siti, na kojem je prikupljano oružje od pripadnika Mehdi milicije radikalnog šiitskog sveštenika Moktade al Sadra. Iraèke vlasti su saopštile da je napad izvršen neposredno pre nego što je to mesto trebalo da poseti predsednik privremene iraèke vlade, Ijad Alavi.

XS
SM
MD
LG